De laatste maand is aangebroken en het nieuwe jaar komt in zicht, maar eerst november toepasselijk afsluiten. Hoe kan dat anders dan de tien tofste artikelen van afgelopen maand voor jou op een rijtje te zetten. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen. 

1. Geen strrrrikes meer in Haarlem-Noord

Misschien had je het al gehoord, maar Bison Bowling aan de Orionweg zal op termijn gaan verdwijnen. ‘Wat, maar waarom?’ Horen we je denken. ‘Maar, waar moeten we dan straks onze strikes gooien…’

2. Wij Zijn Haarlem – Frank Blom

Fotografie: Hans Palmboom

Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom aan Frank Blom, die zelfs herkend wordt op Curacao.

3. Scrooge 2018; het feest is nu echt begonnen

De Philharmonie openende haar deuren voor de eerste cast en crewbijeenkomst van de kerstvoorstelling Scrooge. HB was erbij om verslag te doen.

4. M.H.R. Puttmann: De Neukjoker

Omringd door een halo van licht stapte hij binnen, inderdaad: Daley fucking Blind. De laatste keer dat ze zo verliefd keek, was op de avond dat ík haar voor het eerst zag.

5. Bering: klein stukje denemarken in Haarlem

Is het een koffiewinkel waar ze horloges verkopen of een juwelier waar je kunt koffieleuten. In ieder geval is Bering – met Deense vlaggetjes – in de Anegang een opvallende verschijning en dus nam HB er een kijkje.

6. Lijstjes van Loes – Lichtjesroute van Haarlem

Van Haarlems lekkerste kopje koffie tot de mooiste verborgen hofjes, Loes houdt van lijstjes. Graag zet ze haar lijst iedere maand voor jou op een rijtje, deze maand: de lichtjesroute van Haarlem.

7. SugarCity Outlet Center komt in zicht

De plannen voor SugarCity Outlet Center beginnen er steeds meer op te lijken. Er komen voornamelijk kledingwinkels, maar ook shopmogelijkheden met sportartikelen, accessoires en woonartikelen. Er is ruimte voor recreatiezones, restaurants en terrassen, die de winkelervaring compleet maken. Maar, hoever zijn de plannen precies?

8. Joshua Baumgarten: Violence arrives out of nowhere and lays itself bare before your eyes

‘Onze’ Joshua kreeg op een vervelende manier te maken met zinloos geweld. Hierbij doet hij voor HB zijn verhaal.

9. Kaartverkoop WinterParade 2019 van start

Geen voorstelling, geen chic diner, geen traditioneel kerstfeest, maar een mengsel van verhalen, ontmoetingen en samenzijn. Een heuse traditie die je beleeft op 4 of 5 januari in de Sint-Bavokerk op de Grote Markt of in de Zuiderkerk in Amsterdam.

10. New age urban hofjes in Haarlem

Afgelopen maanden werd er in het geheim gewerkt aan een duurzaam bouwproject in Haarlem: Het Groene Hofje. De toekomstige bewoners kopen samen de kavel, ontwerpen mee en organiseren een groot deel van de ontwikkeling.

Heb je een goed idee voor een artikel of weet jij waar HB over moét schrijven. Laat het ons dan weten via info@haerlemsbodem.nl en misschien komen wij bij jou langs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here