Oktober is voorbij gevlogen, de wintertijd is weer ingegaan en het warme weer is écht aan zijn einde. Afgelopen maand is er een hoop gebeurd en dit bleef niet stil. Berichten werden massaal gedeeld, dit dankzij jullie! Haerlems Bodem heeft de tien beste van artikelen van afgelopen maand voor je op een rijtje gezet. Klik op de afbeelding om het artikel te lezen.

1. Unieke en grote kunst- & cultuurmanifestatie in de Koepel

Expositie ‘Architectural Healing’ in de voormalige Koepelgevangenis is van start gegaan. De expositie maakt onderdeel uit van een zes weken durende culturele manifestatie vol muziek, theater, cabaret, poëzie en film.

2. AED in Haarlem, reanimeer en vergroot de overlevingskans


Waar vind je de AED in Haarlem? Het Rode Kruis heeft nu de EHBO-app waarbij je een overzichtelijke kaart met alle locaties van AED’s in de buurt kunt vinden.

3. Kerstmarkt Haarlem wordt groter dan ooit!

Er wordt dit jaar groots uitgepakt tijdens de jubileumeditie van de kerstmarkt Haarlem in het weekend van 8 en 9 december. Dat dit leeft bleek uit de hoeveel reacties die HB op de redactie ontving en die te lezen zijn onder het Facebookbericht. 

4. In gesprek met… burgemeester Jos Wienen!

Zo’n ontspannen en open gesprek als we vorig jaar hadden met burgemeester Wienen gaat momenteel helaas niet. Wienen wordt wegens bedreigingen flink beveiligd, dus moeten wij het doen met dit interview.

5. Parkeren in Haarlem… Dit is wat je moet weten

Een dagje shoppen in Haarlem en kom je met de auto? Dan zijn er enkele punten waar je op moet letten wat betreft parkeren in Haarlem, er zijn namelijk nieuwe tarieven en regels. 

6. Toneelschuur wordt club – Mechanical Ecstasy

We kennen al heel wat clubs in Haarlem: de Stalker, Club Ruis of een dikke party bij Patronaat. Vrijdag 7 december krijgt Haarlem er voor een nacht een club bij! De Toneelschuur wordt omgetoverd tot een heuse club tijdens Mechanical Ecstasy.

7. En het wordt: roetveegpiet

Nou, we zijn er uit. De rechterhand van Sinterklaas wordt dit jaar niet zwart, of donkerbruin, maar – let op – een tíntje lichter bruin mét roetvegen. Welkom roetveegpiet, welkom Sinterklaas en welkom zwartepietdiscussie.

8. Kunst op de Kamp – onthulling grootste Haarlems kunstwerk

Een enorm doek, met daarachter een immens kunstwerk, hangt aan de zijkant van parkeergarage de Kamp. Maarten Claus rommelt met een geluidsinstallatie, barman Paul zet de champagne glazen klaar en enkele muzikanten stemmen instrumenten. Dat gebeurde voorafgaand aan de onthulling van Kunst op de Kamp.

9. Wij Zijn Haarlem – André

Fotografie: Hans Palmboom

Als inwoner van Haarlem ben je nooit alleen en samen maken wij de stad, maar wie zijn Haarlemmers eigenlijk en waar houden ze zich mee bezig? Dat vraagt fotograaf Hans Palmboom aan Andre van Eer.

10. Kust weer veilig, bibliotheek is open

Het was even schrikken in oktober voor lezers en studiebollen. De bibliotheek moest dicht wegen asbest. Lang bleven de deuren gelukkig niet gesloten, binnen twee dagen werd de veiligheid gegarandeerd en kon je weer naar hartenlust boeken lenen of studeren. 

Heb je een goed idee voor een artikel of weet jij waar HB over moét schrijven. Laat het ons dan weten via info@haerlemsbodem.nl en misschien komen wij bij jou langs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here