De 2014 editie was incroyable en dit jaar, de 35e editie, gaat het spreekwoordelijke dak eraf! Jaarlijks bezoeken circa 130.000 festivalgangers onze Haarlemse editie van Bevrijdingspop. Maar laten we wel wezen, het is de enige editie die telt. Wij zijn tenslotte de initiatiefnemers. De eerste editie van Bevrijdingspop werd in 1980 gehouden op initiatief van Ilco van der Linde. Het festival werd geboren uit onvrede onder jongeren over de invulling van de 5 mei-viering, die vooral op ouderen en kleine kinderen gericht was. Bevrijdingspop 2015 wordt om nooit te vergeten, want het eerste nieuws is al zeer positief!

De Ambassadeur: Jett Rebel
De Ambassadeur van de Vrijheid voor Bevrijdingspop Haarlem is Jett Rebel. Wij interviewden Jelte (ohja wij zijn op first name basis) vorig jaar vlak voordat hij het Jupiler podium betrad en een dijk van een show neer zette. Toen werd hij beschouwd als opkomend, maar dit jaar is hij een gevestigde naam en heeft hij de eer om Bevrijdingspop 215 af te sluiten. De zanger, componist en multi-instrumentalist bracht in oktober 2014 zijn debuutplaat Hits For Kids uit.

Jett Rebel zegt zelf over zijn ambassadeurschap: “Als Ambassadeur van de Vrijheid wil ik voor elk optreden stil staan bij onze vrijheid. Misschien dat ik een korte speech houd.” Hij benadrukt: “Mijn ouders hebben mij een socialistische opvoeding gegeven waarbij de rechten van de mens centraal stonden. Voor mij is het streven naar een idealistische wereld van vrijheid dan ook heel normaal. Iedereen, waar ook op aarde, zou de mogelijkheid moeten hebben om zichzelf te kunnen zijn.”

Bevrijdingspop 2015
Eén van onze beste Bevrijdingspop foto’s!


Yes! Typhoon in het huis!
Ons huis welteverstaan! Thyphoon komt langs voor deze extra speciale 35e editie. Zeven jaar na zijn debuut album, Tussen Licht en Lucht, komt de Zwolse woordvirtuoos met Lobi da Basi (liefde is de baas). Daarmee scoorde hij de 3voor12 award voor album van het jaar en was hij een jaar lang huisband bij DWDD. Wij hebben er mega veel zin in! Vorig jaar mochten wij al achter de schermen kijken en wij hebben genoten. Mocht je het gemist hebben, wij posten onze ReCap gewoon nog een keer. Ben je enthousiast? Je kan al lekker twitteren met #Bpop15!

Haerlems Bodem x Bevrijdingspop Haarlem 2014 Deel 1

Haerlems Bodem x Bevrijdingspop Haarlem 2014 Deel 2

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here