Bevrijdingspop Haarlem organiseert op vrijdag 3 maart (3/3) wederom de Bevrijdingswandeling. Het thema van de tocht is Vrijheid door de jaren heen. De organisatie wil op deze manier besef creëren over wat het betekent om zonder vrijheid te leven.

De wandeling wordt verzorgd door de gidsen van Gilde Haarlem. Zij staan niet alleen stil bij de historie maar gaan ook in op de actualiteit. Zo gaat de wandeling over verzetsverleden in de Tweede Wereldoorlog, persvrijheid toen en nu, verdraagzaamheid, vrijheid van godsdienst en discriminatie op grond van geslacht. De Bevrijdingswandeling voert langs plekken in de stad waar de vrijheid gevierd is, of juist in het geding is geweest.

Aanmelden

Er zijn twee wandelingen: in de ochtend en in de middag met maximaal 35 personen per wandeling. De tocht duurt 1,5 uur. De start vindt plaats op het stationsplein en het eindpunt is het café van Museum Haarlem aan het Groot Heiligland 47. Hier is na afloop volop gelegenheid om na te praten over de wandeling en het thema onder het genot van een kopje koffie of thee.
Tot en met 1 maart kun je je aanmelden voor de wandeling via het registratieformulier op de website van Bevrijdingspop. Er zijn inmiddels voldoende gegadigden dus de wandeling gaat definitief door.

Na de Bevrijdingsduik op 1 januari (1/1) en het Bevrijdingsdebat 2 februari (2/2) is deze wandeling het derde evenement in een reeks rondom het thema Vrijheid is niet vanzelfsprekend. Op 4 april (4/4) wordt het tempo opgevoerd met de Bevrijdingsrun en op 5 mei (5/5) gaan de voetjes natuurlijk van de vloer tijdens de 37e editie van Bevrijdingspop in de Haarlemmerhout.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here