Het einde van de zomer komt langzaam in zicht. Wellicht is deze uiteindelijk niet helemaal verlopen als gepland, of is de grens tussen (thuis)werk en privé het afgelopen jaar wat vaag geworden. Toch steekt de vraag tegen het einde van de vakantie vaak weer de kop op: “Hoe behoud ik dit gevoel van rust?”. Haerlems Bodem heeft een tip: Kom in beweging en maak contact met elkaar, met de natuur en bovenal met jezelf. Danskunstenaar en psycholoog Mascha Tielemans van MAS&CO. kan je daarbij helpen. Op 11, 18 en 25 september organiseert zij drie danssessies in de buitenlucht in de omgeving van Haarlem. Wij spraken Mascha over het idee achter het geplande evenement en haar passie voor dans.

De kracht van dans

Mascha Tielemans runde vijf jaar lang een dansstudio in Haarlem. Vanuit haar bedrijf MAS&CO. organiseert ze onder andere dans sessies en -workshops voor individuen en groepen binnen het onderwijs, de gezondheidszorg, voor bedrijven en binnen de kunsten. Ruimte geven aan erkenning staat centraal binnen haar werk: “Ik geloof in de kracht van verbondenheid en partnerschap en ken de kracht van dans. Dit deel ik heel graag met anderen.”

Momenteel is Mascha werkzaam als projectmanager bij Ecole des Sables in Toubab Dialaw, Senegal. In oktober 2020 verhuisde zij vanuit Haarlem naar Toubab Dialaw: “De natuur brengt ons in contact met de bron van het leven. Ik ben hier iedere dag buiten en ervaar hoeveel energie, zachtheid, inzicht, geluk en zaligheid dit mij brengt.” Vanuit dit gevoel ontstond ook het idee voor het organiseren van een reeks dans sessies in de natuur in Haarlem.

Oprecht contact

We vroegen Mascha wat we van de geplande sessies kunnen verwachten en merkten toen al hoe aanstekelijk haar enthousiasme en energie werken. Al vanaf jonge leeftijd is Mascha op zoek naar manieren om zichzelf uit te drukken. “Terwijl ik opgroeide en veel ervaring opdeed op zowel persoonlijk als professioneel vlak, leerde ik de taal en signalen van mijn lichaam, gevoelens en gedachten beter en beter kennen.” Alle dans invloeden die ze in haar leven geproefd heeft zullen aan bod komen.

Ook tijdens deze sessies draait het om interactie en betrokkenheid. Mascha is continu op zoek naar positieve effecten op het individu en de omgeving. “Ik ga voor oprecht contact. Erkenning van de persoon waardoor de persoon zich gezien voelt. Met deze positieve en veilige methode durft iemand zich open te stellen en te ontdekken waar het lichaam toe in staat is.” Natuurelementen zoals het water, de aarde en de wind zullen de voornaamste inspiratiebronnen zijn. Aankomende September worden deze niet in Senegal, maar gewoon in Haarlem opgezocht. “We kijken in de verte en verbinden daardoor met wat er binnenin ons speelt. Ruimte voor zintuiglijke kriebels en plezier!”.

Mascha in Mali, dansend met Hardo Ka.

Alle info op een rijtje

Wanneer: zaterdag 11,18, 25 september 2021
Tijd: 10:30 – 12:00 uur
Wie: jongeren en volwassenen met ervaring* in dans
Waar: in de natuur, iedere sessie een andere plek in omgeving Haarlem**
O.L.V.: Mascha Tielemans

*Heb je geen danservaring en enorme behoefte aan beweging? Neem contact op met Mascha via info.masnco@gmail.com

**
11/09 Springvloed | Locatie: Zee
18/09 Oeroud | Locatie: Bos
25/09 Levenslucht | Locatie: Duinen

Bekijk het Facebook evenement voor meer info en bemachtig snel jouw plekje!

Fotografie: Jaap Kroon (1) en Abdul Abdanger (2)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here