Wilde je gisteren of vandaag boeken lenen bij de bibliotheek Haarlem dan stond je voor een dichte deur. Vanwege onvoorziene omstandigheden bij bouwwerkzaamheden heeft directeur Roxane van Acker dinsdag 16 oktober rond 14:00 uur de vestiging laten ontruimen.

Tijdens boorwerkzaamheden bij de hoofdingang van de Bibliotheek Haarlem Centrum is asbest vrijgekomen. Direct toen dit door een expert is vastgesteld, is de Bibliotheek ontruimd en zijn de deuren gesloten voor publiek. Of de bibliotheek in de komende dagen open zal gaan is hoogst onzeker, laat een woordvoerster aan de telefoon weten. “Het onderzoek is momenteel in volle gang, het asbest wordt verwijderd, wanneer dit klaar is weet ik echt niet.”

Bibliotheek dicht – wat moet ik met mijn boeken?

Voor het terugbrengen van geleende materialen kunnen leden terecht bij de andere
vestigingen van de Bibliotheek Zuid-Kennemerland. Als er een boete ontstaat door het te laat terugbrengen, dan wordt deze niet in rekening gebracht. De bieb vindt het vervelend voor bezoekers dat ze geen boeken kunnen lenen of terugbrengen. “Maar ook voor studenten is het hartstikke hinderlijk dat ze niet kunnen studeren.” De studieruimte is een graag geziene plek voor studiebollen. Aangezien het ook toetsweek is, stonden veel studenten voor een dichte deur. “We merkten dat veel studeren enorm baalden, we hopen dat ze toch goed kunnen leren.”

Op dit moment is nog niet duidelijk wanneer de Bibliotheek weer opengaat. Houd de
komende dagen de website www.bibliotheekzuidkennemerland.nl in de gaten voor laatste
informatie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here