Een plek waar verschillende dromen bij elkaar zijn gebracht. Dat is Kukicha. En conceptstore, café en atelier in één. Kukicha is een initiatief van Leonie Mollmann-de Lange en niet zomaar een conceptstore, maar een conscious conceptstore. Conscious omdat het een winkel is met eerlijke materialen en biologische producten.

Kukicha6_web

Een conceptwatte?
Een conceptstore is een winkel waar meer gebeurt dan alleen de verkoop van spullen. Het is een winkel die zich karakteriseert door een speciale mix van merken en producten. Conceptstore is een term die je wellicht vaker hebt gehoord het afgelopen jaar; ze schieten als paddestoelen uit de grond. Portrait opende op 1 maart van dit jaar haar deuren en was hiermee de eerste in Haarlem.

Kukicha3_web

Workshops
Bij Kukicha krijg je koffie met een zelfgemaakte brownie van raw chocolate, je kunt er terecht voor superfoods (hier gaan in de toekomst heerlijke smoothies van gemaakt worden!), de meubels die er staan zijn te koop én er worden binnenkort workshops georganiseerd. Zoals een workshop voor het maken van quotes, iets waar Léonie een jaar lang druk mee is geweest, kijk maar eens op A Quote A Day. De naam Kukicha komt trouwens uit Japan. Het is een Japanse theesoort gemaakt van twijgen, steeltjes en nerven van het theeblad. Met minder theïne en daardoor uitermate geschikt om te detoxen. In Japan wordt deze thee voornamelijk door kinderen gedronken.

Kukicha5_web

Kukicha4_web

Niet te missen
Als je nieuwsgierig bent moet je zeker even binnenlopen. Je kunt er gewoon rondsnuffelen zonder dat iemand in je nek hijgt, vragen stellen over alles wat er staat, hangt en te eten is, geïnspireerd raken over de workshops die je kunt volgen én een heerlijk bakkie Bocca koffie drinken. Deze nieuwe aanwinst op Haarlems bodem zit schuin tegenover De Vries Boekenhandel, maar ook zonder die info hoef je niet heel erg op te letten; zodra je de Jacobijnestraat inloopt, straalt de opvallende turqoise pui je al tegemoet.

Kukicha7_web

KUKICHA | JACOBIJNESTRAAT 4 ZWART | OPEN WOE T/M ZAT VAN 9.30 – 17.00 UUR | KUKICHA OP FACEBOOK 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here