De wereld een stukje beter maken, dat is het doel van Mick Weijers. Met de kersverse website Bijles4Scholier.nl koppelt hij scholieren aan tutoren die bijles van goede kwaliteit aanbieden in de omgeving. Het doel: Nederland een stukje beter maken. 

Nederland een stukje beter

Mick heeft op veel plekken in de wereld gewoond, hij heeft veel gezien en het is ook hem opgevallen dat het in sommige landen beter kan. Toch heeft hij besloten om het hier in Nederland een stukje beter te maken, namelijk door een platform op te richten waar scholieren een tutor kunnen vinden voor bijles. Hij richt zich nu vooral op de grote steden in Nederland en de leerlingen van de middelbare school, maar zijn tienjarenplan is om dit uit te breiden naar de rest van de wereld.

Bijles4scholier, gemakkelijk een eigen tutor

Wat biedt Bijles4Scholier?

Persoonlijk, betaalbaar en gemakkelijk zijn de kernwaarden waar zijn bedrijf voor staat. Een mooi initiatief als je het ons vraagt: de toekomst rekent op de jongeren die nu in de schoolbanken zitten en leren voor later. Bijles4Scholier wil dit zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk houden en zij doen dit door de prijzen laag te houden en niks in te leveren op de kwaliteit.

Studenten, leerkrachten of gepensioneerden met een bulk aan kennis kunnen zich gemakkelijk aanmelden via de website als tutor. Er wordt trouwens gezocht naar tutoren die bijles kunnen geven in scheikunde, dus mocht je de wereld ook een stukje beter willen maken door middel van een leuke bijbaan, meld je dan aan op de website.

Op de website kun je als ouder of student met een paar klikken een tutor regelen. Er kan thuis worden afgesproken of bijvoorbeeld in de bibliotheek. Ook kan er makkelijk achteraf online betaald worden zodat je niet onnodig met geld over straat hoeft. Na elke les worden de tutoren beoordeeld. Op deze manier wordt de kwaliteit van de bijles en de tutor gemonitord en zorgen zij voor een 100% tevredenheidsgarantie.

De toekomstplannen

Als sociale ondernemer heeft Mick als primair doel studenten te helpen met hun studie en de vakken die zij moeilijk vinden. Bijles kan flink oplopen in de prijs, wat voor sommige studenten of ouders een drempel is om bijles te nemen. “Je gunt iedere student gelijke kansen, of hij nou uit een arm of rijk gezin komt”, aldus Mick.

Zijn toekomstplannen zijn om in de plaatselijke bibliotheek gratis bijlesinloopuren aan te bieden, zodat iedereen de hulp kan krijgen die hij nodig heeft. Om dit te realiseren is Mick op zoek naar ambassadeurs die hem financieel kunnen ondersteunen en meehelpen de wereld een stukje beter te maken.

Volg Bijles4Scholier op Instagram, Facebook en check de website www.bijles4scholier.nl voor alle informatie en kom in contact met een tutor of een scholieren.

Fotograaf: Sandra Reeb-Gruber

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here