Bitcoin, de bekendste cryptocurrency, blijkt in Haarlem en omstreken voornamelijk in trek bij jongvolwassenen; dit wijst onderzoeksdata uit van SATOS, het best beoordeelde cryptocurrency handelsplatform van Europa. Uit de data van SATOS is op te maken dat de leeftijdscategorie 25 tot en met 34 jaar het meest online zoekt naar Bitcoin, deze groep is goed voor zo’n 29%. Daarna is de grootste leeftijdscategorie die van 45 tot en met 54 jaar, deze groep is goed voor net geen 20% van de geïnteresseerden. Wat wellicht niet geheel als verrassing komt, is dat er voornamelijk naar Bitcoin wordt gezocht door mannen. Ook in de omgeving Haarlem zijn mannen vertegenwoordigd door bijna 82% van de geïnteresseerden. Wordt er vergeleken met de landelijke gemiddeldes, dan wijkt de omgeving Haarlem en omstreken niet tot nauwelijks af.

Bitcoin in Haarlem

We blikken even terug

De Bitcoin koers dan. Aan het eind van 2017 kostte een hele Bitcoin ongeveer $20.000 en het sentiment kon niet beter. Niet lang daarna kelderde de koers echter en daarmee keerde tevens het sentiment; we zouden de koershoogtes van december 2017 nooit meer zien. Toch bleek vorige maand het tegendeel waar. Na drie jaar geduldig wachten wist Bitcoin het oude record te verpulveren en, sterker nog, flink te overstijgen. Het ging in 2019 namelijk hard. In het begin van 2019 handelde Bitcoin net boven de $7.100, maar in februari was dat al boven de $10.000. In maart 2019, toen het coronavirus zich snel verspreidde, kwam dat de koers van Bitcoin niet ten goede. Aangedreven door de paniek in de wereld kelderde de koers van Bitcoin tot net boven de $3.800. Maar, we verklappen vast, daar bleef de koers niet lang hangen.

De economie had en heeft het door het coronavirus zwaar. In een poging de economie op de been te houden werd er massaal geld bijgedrukt en zo werden verschillende financiële stimuli in het leven geroepen. Een van de gevolgen daarvan is dat economen vrezen voor significante inflatie, waarbij het geld dat we kennen – noem de euro en de Amerikaanse dollar – flink in waarde zal dalen. Steeds meer grote investeerders nemen kennis van de mogelijke inflatie en wenden zich daarom tot andere investeringsmogelijkheden. Grote bedrijven zoals Grayscale Investments of Square – van Twitter CEO Jack Dorsey, hebben hun oog laten vallen op Bitcoin. Onlangs deed Tesla zelfs een investering in bitcoin van maar liefst $1,5 miljard! Het gevolg? De koers van Bitcoin steeg flink! Het vorige record van $20.000 werd in december nog gebroken en aan de hand van het bitcoin nieuws omtrent de investering van Tesla is de koers door de $44.000 geschoten. Op het moment van schrijven handelt Bitcoin zelfs boven de $50.000!

Een rooskleurige toekomst voor Bitcoin?

Een hard groeiende groep mensen zal op de hoogte zijn van de koersstijgingen van Bitcoin, maar minder mensen weten waarom Bitcoin nu eigenlijk zo interessant is als investering. Een van de aspecten is hierboven al benoemd: Bitcoin is niet gevoelig voor inflatie. dit komt omdat er in het ontwerp van Bitcoin is vastgelegd dat er nooit meer dan 21 miljoen stuks in omloop zullen zijn. Er zullen nooit meer Bitcoins bijgemaakt kunnen worden en dat doet iets met de verhouding tussen vraag en aanbod. In de wetenschap dat niemand het aanbod kan vergroten is Bitcoin een aantrekkelijke investering!

Wat de toekomst gaat brengen voor de koers van Bitcoin weet natuurlijk niemand zeker. Wat wel duidelijk is, is dat de populariteit van Bitcoin hard aan het groeien is; zowel onder bedrijven als onder gewone investeerders. Daar komt nog eens bij dat de inflatie als resultaat van de recente economisch maatregelen nog komen. Hiermee wordt de kans dat Bitcoin nog meer waard gaat worden wellicht nog groter! 

Wie wilt investeren in Bitcoin moet natuurlijk eerst Bitcoin kopen. Dat kan eenvoudig en snel op het handelsplatform van SATOS!

1 REACTIE

  1. Ik weet niet of je het nieuws gemist hebt dat Elon Musk een haffeltje Bitcoins heeft opgekocht, waardoor je nu voor 1 bitcoin bijna 40.000 euro moet neertellen en de Bitcoin dus een recordwaarde heeft. Met name jongvolwassenen in Haarlem e.o. hebben moeite om een betaalbare starterswoning te vinden. De huizenprijzen zijn simpelweg te hoog. Maar, ze zouden wel genoeg interesse en reserves hebben om een paar Bitcoins aan te kopen? Je wekt de indruk dat een Europese trader specifiek onderzoek heeft verricht naar de interesse van jongeren in de regio Kennemerland? Echt? Zijn we ‘top-of-mind’ in de financiële wereld? Raar, toch? Het lijkt me op dit moment dus niet het geschikte moment om in te stappen. Wat vindt de Haarlemse Business School eigenlijk van dit spambericht Michael?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here