Blik op Haerlems is een filmproject voor 65-plussers. Bewapend met een camera en microfoon gaan ze op pad. Dit keer hebben de ouderen Jeanne, John en Hans een videoreportage van de theatervoorstelling Café du Monde van Joke Bruijs gemaakt en natuurlijk mochten ze de theaterdiva spreken.

Blik op Haerlem- Joke Bruijs

Café du Monde

Joke Bruijs en Musica Extrema brengen de mooiste levensliederen van over de hele wereld. Liederen die allemaal gaan over de emoties van het volk, hun liefdes, hun geluk. Maar ze gaan misschien nog vaker over de schaduwzijde van het leven, de pijn, het verdriet, de heimwee. Chanson, blues, schlager, smartlap, copla en fado, je hoort het allemaal.

Blik op Haerlem- Joke Bruijs

BuurtBLIK

In 2017 startten Marieke Boon en Mirna Ligthart het project BuurtBLIK. Een innovatief project waarbij ouderen in de leeftijd van 65 tot 90 jaar het activiteitenaanbod voor ouderen binnen de gemeente Haarlem bezochten en daar videoreportages van maken. Deze video’s werden op verschillende locaties vertoond en verspreid. Het project heeft zich inmiddels bewezen in het Haarlemse. BuurtBLIK wordt op dit moment op andere plekken in het land uitgerold door de initiatiefnemers.

Meer Blik op Haerlem? Check hier de video over Haarlems Goud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here