BuurtBLIK spin-off ‘Blik op Haerlem: Stadsreporters’

0
217

BuurtBLIK is een filmproject voor en door 65-plussers. Bewapend met camera en microfoon gaan ze op pad om reportages te schieten. Vrijdag 1 februari werd het project in Haarlem feestelijk afgesloten. Door het enthousiasme van de reporters krijgt het initiatief van BuurtBLIK een spin-off geleid door Haarlem Effect en Haerlems Bodem. In de bovenstaande video leggen initiatiefnemers Marieke Boon en Mirna Ligthart het project toe. Check de video en de eerste ‘Blik op Haerlem: Stadsreporters’ hieronder! 

BuurtBLIK

In 2017 startten Marieke Boon en Mirna Ligthart het project BuurtBLIK. Een innovatief project waarbij ouderen in de leeftijd van 65 tot 90 jaar het activiteiten-aanbod voor ouderen binnen de gemeente Haarlem bezochten en daar videoreportages van maken. Deze video’s werden op verschillende locaties vertoond en verspreid. Het project heeft zich inmiddels bewezen in het Haarlemse. BuurtBLIK wordt op dit moment op andere plekken in het land uitgerold door de initiatiefnemers.

“Een goed moment om het concept te borgen bij lokale partners.”

Initiatiefnemers Mirna Ligthart & Marike Boon

Haarlem Effect & Haerlems Bodem

Na de afronding van BuurtBLIK in Haarlem, was er nog een elftal enthousiaste senioren die verder wilden met het maken van videoreportages. Welzijnsorganisatie Haarlem Effect en Haerlems Bodem zagen hier een kans tot een mooie samenwerking en besloten het concept van BuurBLIK een nieuw podium te bieden. In de spinoff van BuurtBLIK ‘Blik op Haerlem, stadsreporters’ maken senior reporters videoreportages van culturele, maatschappelijke en sociale activiteiten, evenementen of festiviteiten binnen Haarlem. De video’s worden geplaatst op de site en sociale media van Haerlems Bodem en verspreid via hun online kanalen.  

Blik op haerlem Stadsreporters
Stadsreporters: Marni, Hans, Jeanne, Mieke & Appi op pad in de Toneelschuur.

Blik op Haerlem, stadsreporters

Door het concept van BuurtBLIK in een nieuwe vorm door te zetten willen Haarlem Effect en Haerlems Bodem de positieve kanten die het ouder worden met zich meebrengt benadrukken. De ouderen zijn de spil en drijvende kracht. Zij bepalen: de thema’s en te filmen onderwerpen, gaan zelf op pad en maken de videoreportages. Hierbij staat humor en het plezier in het maken van de reportage in een hoog vaandel. Daarnaast leren zij te werken met nieuwe technologie. En ‘en passant’ komen de zware onderdelen van het ouder worden in beeld. De Stadsreporters, Haarlem Effect en Haerlems Bodem verwachten een krachtige synergie door het bundelen van hun krachten. Vernieuwend, verbindend, verfrissend met een groot en breed bereik.

Bekijk hier de een van de eerste videos die de stadsreporters maakten bij de manifestatie: Haarlems Goud.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here