Van 19 tot en met 23 april is het Corsoweek en trekken duizenden bolbloemen, lampjes en mensen door de Bollenstreek. Het is alweer de 70ste editie van het Bloemencorso. Om alles in goede banen te leiden is de organisatie nog op zoek naar vrijwilligers. Voor alle vacatures geldt een minimumleeftijd van 18 jaar.

Vanaf 19 april zijn de opbouwdagen in Sassenheim en op vrijdagavond 21 april en zaterdag 22 april rijdt de stoet door de streek. Zondag 23 april is het corso het kleurrijke middelpunt van het bloemenfeest in Haarlem. “Voor al deze corsoactiviteiten zijn vrijwilligers nodig,” zegt corsovoorzitter Leo van der Zon. “Vanuit het bestuur ervaren we dat veel corsovrijwilligers zo enthousiast zijn dat we jaarlijks op hen kunnen rekenen. Dat is natuurlijk geweldig. Door verloop en het ontwikkelen van nieuwe activiteiten komen we echter nog de nodige vrijwilligers te kort.” De meeste activiteiten spelen zich alleen af in en rond de corsoweek dus je zit er niet voor langere tijd aan vast.

Functies

De optocht bestaat uit ongeveer twintig praalwagens en meer dan dertig rijk met bloemen versierde luxe en bijzondere wagens. De stoet wordt begeleid door muziekkorpsen. Als verkeersvrijwilliger sta je langs de route en zorg je voor een goede doorstroming van het verkeer. Stichting Bloemencorso Bollenstreek verzorgt in samenwerking met de politie een gratis cursus voor verkeersregelaars. Deze taak is eveneens geschikt om te dienen als maatschappelijke stage.

Er zijn meer vrijwilligersvacatures waaronder kassamedewerkers en rondleiders die minimaal Engels of Duits spreken. En gastvrouwen of -heren voor de feestelijke corsotribune op zaterdag 22 april. Ben je handig met social media? Meld je dan aan om alle ins en outs tijdens het rijdende Bloemencorso te posten vanuit de centrale meldkamer. Kijk voor meer informatie op de website van de Bloemencorso. Direct aanmelden kan bij Nancy Remkes per e-mail vrijwilligers@bloemencorso.info of per telefoon via 06 34934738.

Bloemencorso 2017

Het corso heeft dit jaar Dutch Design als thema. In 2017 is het 100 jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl werd opgericht.  De vernieuwingsdrang van De Stijl wordt de laatste 25 jaar voortgezet onder de noemer Dutch Design. Voor de kunst- en designliefhebber is 2017 hét moment om Nederland te bezoeken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here