Het enige dat wij van Boris weten is de bekende uitspraak uit zijn Idols periode: “Keep the soul alive”. Destijds door iedereen geridiculiseerd, maar inmiddels weten wij beter. The soul moet inderdaad levend blijven. Voordat we verder gaan laten wij jullie achter met een quote: “We are not talking about what the industry would classify when we say soul music. we’re saying what speaks to the soul. And so no matter what nationality, what color, what genre, what anything, you know what speaks to your soul and that is a language that’s universal.”

Onderstaan het verslag van Jaap Kroon onze kersverse enthousiaste fotograaf/verslaggever.

Opwarmen
Afgelopen donderdagavond was het de vuurdoop van deze nieuwbakken medewerker van Team HB. Het maken van (foto) verslag van een optreden van Bo Saris in het Patronaat. Zijn eerste optreden onder zijn nieuwe naam, met eigen band, in Haarlem. Over die naam is al veel gezegd en geschreven. Wat mij betreft onnodig, want what’s in a name? Het draait om de muziek en dat is wat het publiek kreeg voorgeschoteld. Muziek bestaande uit een perfecte mix van soul en funk, van zijn laatste album Gold. Maar voordat het zover was, werd de uitverkochte zaal opgewarmd door Jarred & The Innovated Souls. Dat deden ze goed, erg goed. Muzikale energie van de bovenste plank. Zanger Jarred was die avond nog niet uitgezongen. Na zijn optreden sloot hij aan bij het achtergrondkoor van Bo Saris.

The soul is alive!
De beurt was aan Bo Saris en zijn mannen. Het blijkt lastig om als “objectieve” verslaggever iets te zeggen over zijn concert. Objectief blijven lukt gewoon niet. Door zijn muziek word je al snel meegezogen in het gevoel en de beleving van zijn soul. Niet alleen door zijn typische Motown stem, maar ook door een stel fantastische muzikanten. Muzikanten die niet alleen de muziek spelen, maar het ook beleven. Een beleving zonder afstand. Het publiek maakte daardoor deel uit van het optreden en werd het een groot feest waar je bij moest zijn. Muurbloempjes waren er niet. Een verstekeling wel. Voor de beste shots moest jullie fotograaf zich een paar minuten verstoppen achter het drumstel. De band liep namelijk voor de laatste toegift, van het podium. Achter in de rij aansluiten bij de artiesten was geen optie. Verstoppen en wachten wel.

Bo-Saris-x-Haerlems-Bodem-x-Jaap-Kroon-verstopt-zich-achter-het-Drumstel-voor-epishce-foto's

Gevoel
Na de show sprak ik Boris. Om heel eerlijk te zijn, ik had me voorbereid en was van plan om hem een aantal vragen te stellen. Het is er echter bij één gebleven. Mijn eerste vraag: ‘wat betekent soul voor jou.’ Heel even moest hij nadenken, maar toen antwoordde hij: “Ik ben niet zo van het analyseren van de muziek. Muziek is gevoel en beleving. Soul is de ziel van het gevoel.” Alle andere vragen werden overbodig.

Foto’s:

[rev_slider BoSaris]

 

Foto’s en verslag door: Jaap Kroon

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here