Zaterdag 6 juli is de eerste zomermarkt op het terrein van BOGOTÀ. Kom kijken en struin langs verschillende kraampjes. Hier zullen creatief ondernemers en kunstenaars verschillend werk en producten uitstallen. Het terrein is deze dag voor iedereen toegankelijk.

Van, voor en door huurders

De markt is gesitueerd onder de nieuw gebouwde pergola, die vlak voor de zomer is afgerond. De pergola staat tussen het hoofdgebouw en de puntloodsen en is de perfecte plek voor een zomerse markt. Het initiatief voor de markt kwam van een van de huurders en is bedoeld om werk van de huurders van het pand zichtbaar en bereikbaar te maken, maar het draagt ook bij aan het contact tussen de huurders onderling. Ook kunstenaars van andere locaties, zoals Klein Heiligpand, zullen een kraam vullen op de markt.

Ook workshops

Meurkens & Meurkens ziet dit als een van de mooiste dingen van een broedplaats; dat er onderling kruisbestuivingen en samenwerkingen ontstaan. Half augustus kun je BOGOTÀ bezoeken om deel te nemen aan verschillende workshops. Een initiatief van vier huurders die de krachten ineen hebben geslagen. Samen organiseren zij een vierdaagse aan creatieve workshops zowel voor kinderen als voor volwassenen.

De spullenmannen

BOGOTÀ Zomermarkt

Maar bij BOGOTÀ luiden ze eerst de zomer in met een markt! Niet alleen met kunstwerken en producten van de huurders, maar ook met mooie vondsten van de zolder en uit het rommelhok. Daarbij kun je in een van de loodsen de expositie van Lydia van der Meer, BREXPO: There’s more to Britain than Brexit nog bezichtigen. Deze brexpo was eigenlijk eenmalig, maar opent nog voor één keer haar deuren op deze zaterdag in juli. Ook verwachten ze dat de Serendiep zal aanmeren. Sinds maart 2019 is dit schip aan reizen door de binnenwateren van Nederland, Duitsland en België. Het varend onderkomen van kunstenaarscollectief De Spullenmannen zal bij BOGOTÀ een tussenstop houden en bezoekers verwelkomen aan boord. 

BOGOTÀ Zomermarkt is op de Haarlemmerstraatweg 79 en de
Toegang is gratis. Het terrein is makkelijk te belopen vanaf het NS-station Halfweg/Zwanenburg. Meer informatie vind je op broedplaatsbogota.nl. En voor nog meer HB check je de nieuwste column van Joris over hipsters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here