De koningin van het Nederlandse Cabaret, zoals ze zichzelf trouwens ook noemt, is met een nieuwe voorstelling terug in de Haarlemse Schouwburg. Als trouwe Kaandorp-fan moest ik daar natuurlijk bij zijn.

Eh… Brigitte Kaandorp terug in de Schouwburg

brigitte kaandorp haarlem

Met haar nieuwe programma, karakteristiek getiteld “Eh…,” stond Kaandorp maar liefst acht keer in een uitverkochte schouwburg. Dat was even geleden, want ze stond in 2012 voor het laatst solo in haar hometown. Onder de ruim 600 bezoekers op de zaterdagavond bevond zich ook onze eigen burgemeester, die van Kaandorp een speciale vermelding kreeg.

“Tranen op de stoel naast mij”

In deze nieuwe voorstelling doet Kaandorp weer wat ze het beste doet: de ingewikkeldheden des levens met ons delen. Over ouder wordende ouders, ouder wordende kinderen, en onverwachte wendingen. Haar verhalen zijn herkenbaar en haar algehele desoriëntatie en verwarring in het leven zijn nog steeds vermakelijk. De liedjes zijn nog steeds mooi, hoewel Kaandorp in dit programma zichzelf niet meer muzikaal begeleidt maar een heuse pianist bij zich heeft. Met Eh… heeft Kaandorp weer een succesvol programma op haar naam staan. De hele voorstelling werd er hard gelachen – op de stoel naast mij zelfs tot tranen aan toe. De cabaretière heeft wederom bewezen een van de grootste van Nederland te zijn.

Eh… speelt nog door heel Nederland. Met Haerlems Bodem? Check hier sprekers die die zullen oreren tijdens de TEDxHaarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here