Bruno Truyens viert de twintigste verjaardag van zijn klassieke muziekwinkel Bruno Klassiek. Reden voor een feestje dus. Tijdens ‘Bruno viert feest’ in de kleine zaal van de Philharmonie speelt een keur aan bekende klassieke musici als Arno Bornkamp, Ivo Janssen en Charlotte Riedijk.

Bruno viert feest

Bruno de overlever

Bruno Truyens wordt in de klassieke muziekwereld een overlever genoemd. Ondanks de moeilijke cd-markt weet Truyens zijn winkel overeind te houden waarbij zijn tomeloze enthousiasme, kennis en klantenbinding de voornaamste ingrediënten zijn. De laatste jaren heeft Truyens zich ook toegelegd op de LP-markt waarbij hij keer op keer exemplaren en collecties weet te verwerven waarvoor hij klanten tot in Japan genereert. Eén van de laatste wapenfeiten op dit terrein was het verkrijgen van de unieke LP-collectie van schrijver en jazzkenner J. Bernlef. Naast zijn winkelactiviteiten organiseert Bruno Klassiek ook regelmatig klassieke concerten in onder andere de Philharmonie en Doopgezinde Kerk onder de eigen naam “Bruno Klassiek presenteert.”

Programma jubileumconcert ‘Bruno viert feest’

De musici die tijdens het jubileumconcert optreden zijn muzikale vrienden van Bruno Truyens. In de stijl van Bruno trakteren zij het publiek op verrassend repertoire in ongewone formaties. Zo storten saxofonist Arno Bornkamp en pianist Ivo Jansen zich op een weinig gespeeld werk van Fauré, accordeonist Vincent van Amsterdam speelt delen van de Goldberg Variaties. Charlotte Riedijk zingt onder begeleiding van pianist Slava Poprugin liederen van Alma Mahler. Daarnaast begeleidt Poprugin ook cellist Joachim Eijlander in de Cellosonate van Debussy. Alleskunner Olga Pashchenko (pianist, fortepianist en organist) speelt Dussek op een gerestaureerde tafelpiano uit 1830. Tatiana Koleva (marimba, slagwerk) speelt o.a. haar eigen werk, waarbij de toetsen van de marimba worden aangestreken.

Bruno viert feest

Henny Hogenbijl Prijs voor muziek 2019

Op 7 juli a.s. ontvangt Bruno Truyens de Henny Hogenbijl Prijs. Een cultuurprijs in het leven geroepen door een stichting die daarmee de niet meer bestaande, bekende Haarlemse platenzaak Hogenbijl eert. Truyens krijgt de Hogenbijl Prijs vanwege zijn tomeloze inzet voor de verspreiding van klassieke muziek en jazz in Nederland. Het bedrag van 15.000 euro besteedt Truyens aan de uitbreiding van het backoffice van zijn winkel met een sorteercentrum, annex voorraadkamer, voor 100 meter LP’s.

Bruno viert feest

Bruno viert feest: maandag 30 september Kleine Zaal Philharmonie, aanvang: 20.15 uur. Lange Begijnestraat 11, Haarlem.

Kaarten: www.theater-haarlem.nl en/of 023 512 12 12

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here