Het mekka van skatend Haarlem Revert 95 ondersteunt lokale kunstenaars door ze een podium te bieden. Vanaf nu is de kunstinstallatie ‘Build Bridges Not Walls’ van Haarlemse kunstenaar Inflicted te zien bij de skateshop. De expositie verwijst naar straatprotest en is niet alleen te bekijken maar ook mee te nemen naar huis.

Build Bridges Not Walls

De relevantie van Black Lives Matter, uiteraard, maar er hangt ook een foto van de brug in Mostar die tijdens de Joegoslavische burgeroorlog kapot werd geschoten. Hugo Loning, aka Inflicted: ‘De installatie is een mash-up van digitale prints van mijn schilderijen, t-shirts en allerlei foto’s en teksten die ik verzamel. De installatie is ook een shop-in-shop, want de tees en prints zijn te koop.’ De installatie is afgezet met een hekwerk. Hierbij dacht de kunstenaar aan de hekken die Trump om het Witte Huis liet zetten om demonstranten tegen te houden. “Het werkte compleet averechts. Het hek veranderde in een kilometers lang monument voor raciale gerechtigheid. Absoluut briljant,’’ aldus Inflicted.

Hekken rondom het Amerikaanse Witte Huis waren een inspiratiebron.

Inflicted

De befaamde rapper Ice-Cube, een molotovcocktail van een fles Stolichnaya, en protestborden met bijvoorbeeld ‘America Eats Its Young’. Meest in het oog springend is een print van een van zijn hyperrealistische schilderijen: een goudglimmende boksbeugel met doodskoppen. Revert 95 ondersteunt lokale kunstenaars door ze een podium te bieden. Eigenaar Jeroen Blankevoort vroeg daarom Inflicted een expositie in te richten. ”Ik bied artiesten graag een plek in de winkel om hun kunst te laten zien, helemaal als het een maatschappelijk probleem aankaart en we hier zo aandacht aan kunnen geven. De installatie is zeker de moeite waard om te komen bekijken,” aldus Jeroen.

De installatie ‘Build Bridges Not Walls’ van Inflicted, te zien t/m 18 oktober bij Revert 95, Kleine Houtstraat 3o.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here