Buitenspeeldag Rozenprieel: “Wij willen rokkenvoetbal”

0
94
Buitenspeeldag Rozenprieel

Woensdag 12 juni van 13:00 tot 17:00 uur vindt de Buitenspeeldag plaats in het Rozenprieel. De Buitenspeeldag is dit jaar voor het eerst en de organisatie is in handen van een groepje kinderen. Dit gaat in samenspraak met de ouders en onder begeleiding van het jeugdwerk van Haarlem Effect.

Drie binkies willen buitenspelen

Drie jongens (twee van 8 en één van 6 jaar) die veel buiten spelen en vaak te vinden zijn op het Voortingplantsoen hebben zich vrijwillig aangeboden om de buitenspeeldag te organiseren, hebben een speelidee bedacht en dit plan ingediend bij Jantje Beton.

Buitenspeeldag Rozenprieel
Jayden en Johnny

De binkies, Jayden, Johnny en Franssie leggen uit hoe ze op het idee gekomen zijn: “Wij hebben in onze wijk (het Rozenprieel) een heel groot speelplein waar heel weinig leuke activiteiten zijn. Wij willen voor de kinderen uit de buurt een leuke buitenspeelmiddag met leuke activiteiten voor alle kinderen. Wij zijn regelmatig samen gekomen om hierover na te denken en hebben ons idee ingediend bij jantje beton om geld te krijgen voor deze dag. Ook zijn we zelf de buurt in gegaan om een bijdrage te vragen. Aan de buurtsuper hebben we gevraagd of ze ons willen sponsoren. We krijgen van hen voor die dag fruit. Wij willen rokkenvoetbal doen, kippenvangen, basketballen, een pannakooi en een springkussen. Met natuurlijk eten en te drinken erbij.”

Buitenspeeldag Rozenprieel

Iedereen is welkom om lekker te komen spelen! Kom voor meer info naar Buurtcentrum de Tulp aan het Voortingplantsoen 56 in de Rozenprieel.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier het interview met de organisatoren van de Koorbiënnale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here