Over een week is het weer zover: Koningsdag! En wie aan Koningsdag in Haarlem denkt, denkt aan de BurgerBabes, zeker in de Vijfhoek. Dit jaar bestaan de BurgerBabes 5 jaar en om dat te vieren pakken de BurgerBabes uit, waarbij ‘5’ centraal staat: 5 goeie doelen, 2 x 500 Burger bakken en 5 BurgerBaby’s die het team komen versterken.

De BurgerBabes zijn in april 2013 opgericht door Karen Blanken, Wanda Jansen en Marleen Zwartkruis. De vader van de goede vriendin van Karen was overleden aan de ziekte ALS en Marjolein werkte mee aan de productie van het fotoboek ‘Fotografeer ALS de wereld uit’. Daar was €1000 sponsoring voor nodig. Karen zou twee weken later op Koninginnedag met haar dochters burgers gaan bakken en verkopen in de Vijfhoek. Tijdens de vrijdagmiddagborrel in het café de Vijfhoek met Wanda en Marleen ontstond het idee om die burgers te bakken voor ‘Fotografeer ALS de wereld uit’. De dames recruteerden uiteindelijk 14 vriendinnen die allemaal wilden helpen; de BurgerBabes waren een feit.

Goede doelen

Vijf jaar later zijn de BurgerBabes nog steeds alive and kicking. In de tussentijd hebben ze al heel wat goede doelen gesteund met de verkoop van hun burgers. Vorig jaar besloten de BurgerBabes zich op meerdere goede doelen per Koningsdag te richten. Toen is BurgerBabesCARE in het leven geroepen. De opbrengsten worden van daaruit verdeeld over diverse locale goede doelen. Zo hebben de BurgerBabes vorig jaar bijgedragen aan het aankleden van het terras van de Oncologie afdeling van het Spaarne Ziekenhuis, MS Dichtbij gesteund en voetbalschoenen en sponsoring geregeld voor dakloze sporters van De Regenboog Groep Amsterdam.

Locale sponsors

Dat de BurgerBabes dit jaar vijf jaar bestaan, willen ze niet ongemerkt voorbij laten gaan; “duizend burgers gaan we bakken dit jaar, tussen 12:00 en 21:00 uur”, aldus BurgerBabe Karen . Daarbij krijgen ze weer veel steun en goodwill van lokale ondernemers: Café de Vijfhoek sponsort de vergunning waarmee de BurgerBabes kunnen bakken en verkopen,  Mabrouk levert weer sla, InPromo zorgt er voor dat de BurgerBabes weer in mooie t-shirts rondlopen, het Holland Kaascentrum levert de kaas, Melgers Wijn en Dranken regelt de kraam van waar de burgers worden gebakken en verkocht, Muijs Kantoor & Kado voorziet de BurgerBabes van handig communicatiegerei, Jan Monnikendam maakt de mooie aankleding van de kraam mogelijk, Albert Heijn Vos sponsort de sauzen en de nodige kookgerei, Elektrotechnisch Buro Marcel Vittali zorgt ervoor dat de BurgerBabes van de nodige stroom worden voorzien, Brouwerij Jopenkerk maakt de vegetarische burgers mogelijk, en Harlem BBQ sponsort twee prachtige Grill Guru Pellet Grills en toebehoren waarop de burgers nóg lekkerder worden. Eerder deze week kregen een aantal BurgerBabes een speciale Masterclass van Harlem BBQ om de pellet grills als meesters te kunnen bedienen.

De BurgerBabes staan op Koningsdag op het Vijfhoekplein, naast Café de Vijfhoek. Draag bij aan de doelen die BurgerBabesCARE steunt en ga ook een Burgertje halen! Je kunt vanaf 12:00 uur bij de BurgerBabes terecht. Er zijn zowel vleesburgers (‘Mega’s’) als vegetarische burgers (‘Vega’s’), beide voor €3 per stuk. “Ze zijn met veel liefde gebakken, en dat proef je”, geeft BurgerBabe Karen nog mee.

Volg de gebeurtenissen van de BurgerBabes op hun eigen Facebook pagina.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here