Bye Bye Baby (10+) is een humoristische en humeurige voorstelling voor pre-pubers over de grote transities in het leven. De voorstelling van Nastaran Razawi Khorasani is 7 maart te zien in de Toneelschuur en toert door heel Nederland.

Photo: Nichon Glerum

Op een dag is alles ineens anders. Gisteren was je nog de oudste en dacht je het wel te begrijpen. Vandaag ben je de jongste en snap je er niets meer van. Je wist dat dit moment zou komen, maar je had er toch een heel ander idee bij. Zelfs de normaalste dingen zijn ingewikkeld. Hoe moet dit? En waarom heeft niemand je dit verteld?

Zo’n overgang is toch een soort storm in het hoofd

In groep 8 was Nastaran de stoerste van de school en wilde iedereen haar vriend zijn. In de brugklas transformeerde ze naar een heel verlegen meisje dat met niemand durfde te praten. “Mijn overgang naar de middelbare school was heel groot,” zegt Nastaran. “Ik transformeerde totaal als mens en werd heel verlegen. Zo’n overgang is toch een soort storm in het hoofd, een tornado, een chaos, een kortsluiting. Na een jaar veranderde dat wel, maar het heeft me toch gevormd. In de tweede klas kwam het goed. Toen ging ik naar een andere school en had ik besloten: dit nooit meer. De voorstelling is heel persoonlijk.”

Photo: Nichon Glerum

Het stuk speelt zich af in twee slaapkamers

”De slaapkamer is ruimte waar je jezelf kan zijn,” vervolgt de theatermaakster. “Je kan er je masker voor de buitenwereld af doen, en oefenen hoe je je moet gedragen. Maar ook waar je de emoties de vrije loop kan laten gaan.” In Bye Bye Baby proberen twee mensen in twee slaapkamers het hoofd boven water te houden in een decor vol bizarre obstakels en hindernissen. Een fysieke, humoristische en humeurige voorstelling voor de laatste klassen van de basisschool, voor brugklassers en voor iedereen die een grote verandering doormaakt.

Bye Bye Baby is te zien in de Toneelschuur. Aanvang: donderdag 7 maart om 19:30 uur. Tickets kosten elf euro’s en kan je niet wachten? Reserveer dan hier.

Voor meer Haerlems Bodem Check: De fascinerende onderwaterwereld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here