Het was een drukke avond in Cafe Brinkmann aan de Grote Markt. Voor de tweede maal werd daar de Horeca Quiz gehouden. Deze pub-quiz, alleen voor Haarlemse Horeca ondernemingen en met alleen horeca-gerelateerd vragen, was met 21 teams druk bezet. De avond had dan ook alles in zich om een fantastisch schouwspel te worden.

De regerend kampioen uit de Smedestraat, Cafe du Théâtre, werd triomfantelijk onthaalt onder het geluid van ‘Rocky’ achtige muziek. Hiermee werd de toon direct gezet en kon de strijd tussen de diverse horeca etablissementen beginnen. De eerste ronde, de plaatjes ronde, was direct al een pittige. Er werd verzocht bekende top-koks van binnenlandse en buitenlandse restaurants en TV-programma’s te benoemen. Iets dat gemakkelijker gezegd dan gedaan was. De verdere vragen besloegen veelal horeca weetjes, die je als goede kok, kelner, barman of café eigenaar toch wel zou moeten weten.

De muziekronde werd dit jaar verzorgd door Nando Koridon, medewerker van Cafe Brinkmann en niet onverdienstig met gitaar en microfoon. De deelnemers vonden het super en er werd luidkeels mee gezongen met engelstalige versies van onder andere Guus Meeuwis en Marco Borsato. De welbekende muziekronde bestond uit engelstalige nummers die enigszins met horeca te maken hadden als “I get a kick out of you” (Frank Sinatra en “Drunk” (Ed Sheeran). Daarbij waren er voor de gelegenheid Nederlandstalige nummers vertaald naar het engels, zodat nummers van Guillermo & Tropical Danny (Toppertje) en Clouseau (Passie) in een engelstalig versie voorbij kwamen. Een uniek hoogtepunt.

De vragen waren over het algemeen vrij pittig en sommige erg lastig, zelfs voor de doorgewinterde horeca-ondernemer. De Proeverij rondes (Bier & Wijn) bleken ook lastiger dan gedacht. Dit zal vooral met de al eerder genuttigde alcoholische versnaperingen te maken hebben gehad. Opvallend was nieuwkomer Cafe Bugsy’s die samen met Cafe Keus een verassend sterke ploeg vormden, waarvan menig ander team stond te kijken. Ook een nieuwkomer en degene die met de poedelprijs (laatste plaats) naar huis ging was Victor’s Espressobar. Blijkbaar moeten zij zich toch iets meer verdiepen in de brede zin van horeca dan alleen het maken van cappuccino’s en late machiato’s. Er waren dit jaar geen vragen met dit thema. Cafe Stiels mocht zich met het winnen van de “Gratis Bier” ronde ook een beetje winnaar van de avond noemen.

De grootste winnaar was Cafe Briljant, die met een overtuigende 67 punten de wissel trofee mee naar huis mochten nemen. Al vanaf de eerste tussenstand wisten zij de koppositie in handen te nemen en rustig aan pakten zij ook met de tweede bekendmaking de leiding. Bij het eindoordeel was het bijna niet meer spannend, maar overtuigend en welverdiend mag Cafe Briljant zich een jaar lang “Haarlemse Slimste Horeca Onderneming” van 2013 noemen. Namens Haerlems Bodem: Gefeliciteerd!

De Haarlemse Horeca Quiz is een waar uitje, waar eigenlijk elke Haarlemse horeca onderneming aan deel zou moeten nemen. Natuurlijk is er de strijd om de eerste plaats, maar het is prachtig om te zien dat al die “concurrenten” van elkaar samen een goede avond kunnen beleven. Verbroedering is dan ook een goed woord om de avond samen te vatten. Lof gaat uit naar de organisatie, die een duidelijk professionelere quiz hebben neergezet. Haerlems Bodem is er de volgende editie gewoon weer bij!

Bekijk alle foto’s van de avond op de facebook.com/haerlemsbodem

Top 10 Uitslag:

  1. Briljant
  2. Handneukers United
  3. Natnekken
  4. Café Du Theatre
  5. De Stemming
  6. Dodici
  7. Bugsy’s
  8. Brinkmann
  9. Bruxelles
  10. Stiels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here