Voor de tweede achtereenvolgende keer heeft het team van Café Briljant de Horeca Quiz gewonnen. Op dinsdag 11 maart 2014 werd de derde aflevering van deze kennis-krachtmeting gehouden in een bomvol Café Brinkmann aan de Grote Markt. Ze gingen er na een enerverende strijd vandoor met het prijzenpakket en natuurlijk de bijbehorende voorlopige roem.

22 teams, meer dan 100 deelnemers
Onder de deelnemende Haarlemse Horeca is de Horeca Quiz al een ‘klassieker‘ aan het worden. Verdeeld over maar liefst 22 teams, kruisten zo’n honderd kroegeigenaren, koks, barmannen, kelners en garderobe-dames de degens en hieven het glas. Hun kennis over drank , spijzen, etiquette en de hedendaagse trend op het gebied van gastronomie werd zwaar op de proef gesteld. Quizmaster Job Niesten leidde het geheel in goede banen.

Bekijk hier all foto’s van Horeca Quiz 2014

Fanatiek
Na acht vragenrondes kwam het team van Café Briljant als winnaar uit de strijd, op de voet gevolgd door de teams van Café du Theatre en de Jopenkerk. Slechts 1 punt zat er tussen de eerste en tweede plaats. De quizmaster vuurde in acht rondes vragen af op de teams, die steeds fanatieker werden. De vragen strekten zich van het uit elkaar halen van verschillende soorten Cola (Regular, Light, Zero en Pepsi) tot van welke plant drop gemaakt wordt of waar staat ARBO voor? Naar mate de quiz vorderde werden de vragen pittiger. Ook de muziekronde was een mooie opgave. De nummers werden live gespeeld, maar op een andere manier dan het origineel. Lastig, maar te doen.

Haerlems_Bodem_Horeca_Quiz_2014_2
Volgend jaar weer?
Terugkijkend op de avond, constateren we dat de kennis op het gebied van horeca in Haarlem goed op peil is, de bewustwording is gestegen en er is enorm veel kennis binnen de diverse etablissementen  aanwezig is en dat het gezellig borrelen is met con-collega’s mag ook gezegd worden! Mocht Café Briljant volgend jaar wederom de eerst plaats pakken, dan mogen zij de wisselbokaal houden. Iets waar menig horeca onderneming toch een stokje voor moet gaan steken. Maar ja, volgend jaar weer!

Uitslag Top 10 – Horeca Quiz

1. Briljant 63,5
2. Du Theatre 62,5
3. Nul Raakvlak (Jopenkerk) 62
4. Stiels 60
5. Brick 57,5
6. Bugsy’s 56 / Roemer 56
8. Brinkmann 52
9. Stempels 48
10. Fortuyn 47

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here