Het huisgezelschap van het Haarlemmerhout Theater speelt van 12 tot en met 28 september haar derde toneelproductie Calendar Girls, de theaterhit gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

Calendar Girls vertelt – met een ongekend positieve actie – het verhaal van de vriendinnen Chris en Annedie. Wanneer John, de man van Anne, overlijdt aan kanker, ontstaat bij de vriendinnen het idee om ter nagedachtenis de versleten bank in de wachtkamer van het ziekenhuis te vervangen. Om deze bank te kunnen kopen, moet er geld ingezameld worden. 

Calendar Girls

De twee vriendinnen besluiten om een iets andere aanpak te kiezen voor de traditionele jaarlijkse kalender van de vrouwen serviceclub. In plaats van landschappen of bruggen kiezen ze om een kalender te maken met vrouwen uit het dorp die breien of piano spelen. Er is alleen één verschil: het wordt een naaktkalender. Niet iedereen is even makkelijk te overtuigen en de twee vriendinnen stuiten dan ook op behoorlijk wat weerstand. Uiteindelijk krijgen ze steun en gebeurt er iets waar de dames zelf alleen maar van hadden kunnen dromen. 

De Regie is in handen van Loulou Rhemrev en de spelers zijn: Janneke Groskamp, Liesbeth Veltman, Mirjam van Casteren, Monique van der Zouw, Asli de Backer, Monique Poelarends, Titia Wolf, Anne van Vlerken, Marco Mekenkamp, Thomas Terstal, Joan Dirksen, Maaike Wijngaarden en Lars Melkert. Meer info? Check haarlemmerhouttheater.nl

Meer Haerlems Bodem? Lees het het nieuwste HAK-artikel.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here