Openluchttheater Caprera en de Toneelschuur bundelen vanaf deze zomer hun krachten. In een nieuwe samenwerking gaan zij theatervoorstellingen programmeren in de openlucht. De eerste voorstelling die ze samen presenteren is Lost Tango, een muziektheatervoorstelling van Via Berlin, Orkater en het Ragazze Quartet. 

Caprera en Toneelschuur

Verloren toneeltraditie

In de beginjaren van openluchttheater Caprera stond zij vooral bekend om haar rijke toneeltraditie. Het theater maakte deel uit van het Holland Festival en het beroemde Londense toneelgezelschap The Young Vic kwam speciaal voor optredens in Caprera naar Nederland. Over de jaren is toneel echter steeds meer uit het programma verdwenen. 
Volgens Lode van Piggelen, directeur van Caprera, is het hoog tijd om de toneeltraditie terug te laten keren: “Misschien nog wel meer dan bij een concert is een theatervoorstelling in de openlucht een indrukwekkende beleving, die je als bezoeker lang bijblijft. Deze bijzondere ervaring ken ik goed vanuit verschillende theaterfestivals en wil ik ook graag aan het Caprera publiek meegeven.” Ook over een samenwerking op het gebied van film en jeugdtheater wordt met de Toneelschuur gesproken. 

Caprera en Toneelschuur
Foto: Jaap Kroon

Schilderachtige Bloemendaalse duinen

Loesje Riethof, adjunct directeur Toneelschuur: “Er is voor een theater- of filmvoorstelling geen mooier decor te bedenken dan de schilderachtige Bloemendaalse duinen waarin Openluchttheater Caprera gelegen is. Onze uitgebreide kennis van theater en film is een waardevolle aanvulling op het programma van Caprera. De samenwerking geeft ons de kans om een nieuw publiek te bereiken en geeft ons huidige publiek de mogelijkheid om ook tijdens de zomer van theater te genieten. We hopen in de toekomst onze eigen Haarlemse Toneelschuur Producties te laten zien in Caprera, afgewisseld met voorstellingen van makers in wie we geloven zoals aanstaande zomer Via Berlin en Orkater.” 

Lost Tango

Caprera en Toneelschuur

Na Oerol 2019 en een succesvolle theatertournee is de bejubelde muziektheatervoorstelling Lost Tango nog één allerlaatstekeer te zien te zien in Caprera op vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus 2020. Lost Tango is een coproductie van Via Berlin, Orkater en het Ragazze Quartet, aangevuld met Meral Polat en het befaamde tango-trio van Carel Kraayenhof. De pers sprak lovend over deze voorstelling en overspoelde deze met vier- en vijf sterren recensies. 

Kaarten voor Lost Tango op 21 en 22 augustus gaan aanstaande donderdag 5 maart in de verkoop, via: www.caprera.nu

Meer Haerlems Bodem? Check hier het interview met Inge Echterhölter eigenaar van zero waste winkel oodles and pinches, ‘dé startplek voor een duurzamer leven’

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here