Jazz doet het goed in de open lucht. Van North Sea Jazz tot ons eigen Haarlem Jazz & More: jazz festivals lijken de perfecte invulling te geven aan zwoele zomeravonden. Daar besloot openluchttheater Caprera op in te haken met een eigen jazz festival op zaterdag 27 mei. Met recht een swingende aftrap van het nieuwe seizoen!

Caprera werkt voor het festival samen met het Amsterdamse platenlabel Dox. Deze gigant, waar onder andere grote namen als Myles Sanko en Giovanca tekenden, bestaat 20 jaar. En hoe kun je dat nou beter vieren dan met een muzikaal hoogtepuntje in het bos?

Dox heeft voor het festival de beste paarden van stal gehaald. Soulzanger Steffen Morrison warmt de avond met zijn soms wat rauwe stemgebruik op, om de microfoon daarna door te geven aan BRUUT!. Bij deze band gaan hoe dan ook de voetjes van vloer! New Cool Collective sluit de avond met Matt Bianco groots af. Ze zijn al 25 jaar een van de meest succesvolle Jazzbands van Nederland. Met hun aanstekelijke mix van jazz, dance, latin, salsa, afrobeat en boogaloo krijgen ze iedereen aan het swingen.

Er zijn nog kaarten voor dit feestelijke spektakel beschikbaar. Meer informatie over het festival vind je bij Caperera.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here