De zon schijnt, de lente is gearriveerd en de zomer is in aantocht. Strandtenten houden hun openingsfeestjes en de terrassen zitten vol. Kortom, we komen uit weer ons holletje en gaan lekker naar buiten. Vlakbij Haarlem vind je een plek die hand in hand gaat met het buitenleven; Caprera, het openluchttheater midden in de prachtige bossen van Bloemendaal. Van de week werd het zomerprogramma gepresenteerd en Haerlems Bodem was erbij.

Wij hebben al menig optreden mogen bijwonen in ‘het mooiste theater van Nederland bij jou om de hoek’; Johanthan Jeremiah, Jett Rebel, James Vincent McMorrow en Gitaarlem Gaat Vreemd met o.a. Chef’Special. Ook dit jaar staat het program weer vol met grote namen. Wat dacht je van Typhoon, Kenny B & Diggy Dex, Bløf, de 3 J’s, The Common Linnets, Douwe Bob en Milow. To name but a few.

Foto: Daniel Maissan

Klassiek in de buitenlucht

Wat grote namen betreft verandert er dus niets. Toch gaan ze het bij Caprera anders doen deze zomer. Er staat meer klassiek, cabaret en entertainment voor kinderen op het programma. Klassiek is niet nieuw bij Caprera, maar het is dit jaar wel een vast item op de agenda. Zo kun je vanaf juni op iedere eerste zondagmiddag van de maand naar een klassiek middagmatinee, komt het Nederlands Kamerorkest optreden en kun je zelfs een opera bijwonen; Opera Spanga. Dit opera-ensemble is gewend opera te maken in de buitenlucht, want zij klaren dit ‘kunstje’ al 27 jaar in een weiland in Friesland. Deze zomer brengen ze hun repertoire voor één keer naar Caprera.

Betaalbaar voor kids

Meer kindervoorstellingen voor minder geld, dat is eigenlijk een beetje het credo geworden in de nieuwe programmering. Als je met het hele gezin naar Caprera wilt, moet het niet zo zijn dat je voor ieder kind de hoofdprijs betaalt, vinden de mensen achter Caprera. Dus, kaartjes voor kinderen zijn goedkoper. De zitplaatsen voor de kids vind je overigens pal op het podium, zodat ze lekker dichtbij kunnen zitten. Aan het einde van het seizoen wordt voor de jeugd, in samenwerking met het Amsterdams Concertgebouw, het ‘Annie M.G. Schmidt meezingconcert’ georganiseerd.

jonathan jeremiah caprera
Foto: Jaap Kroon

Cabaret

Genoeg te lachen in de buitenlucht deze zomer, want ook cabaret heeft een prominentere rol in de programmering van dit seizoen. En ook in dit genre zijn de namen niet mals: wat dacht je van Theo Maassen, Pieter Derks, Karin Bloemen, Sanne Wallis de Vries en Javier Guzman. Kijk maar uit dat je niet bulderend van het lachen de tribune af de vijver in rolt.

jonathan jeremiah caprera
Foto: Jaap Kroon

Overige highlights

Verder staat er een jazzfestival op de programmering, iets wat wellicht jaarlijks terugkeert als het een succes blijkt te zijn. In de categorie ‘educatie’ komt André Kuipers langs voor jong en oud (met een gereduceerd tarief voor kinderen) en presenteert Leo Blokhuis het volgens hem belangrijkste jaar uit de popgeschiedenis: The summer of ’69.  Country-liefhebbers kunnen hun geluk niet op, want in augustus treedt Miranda Lambert op in Caprera, als onderdeel van haar Europese tour. Deze countryzangeres eindigde hoog in de country-variant van American Idol; Nashville Star, en is sindsdien niet meer weg te denken uit de Amerikaanse charts.

Al deze namen en plannen beloven nog wat; volgend jaar bestaat Caprera 70 jaar en dan gaan ze pas echt groots uitpakken. Maar voor nu: laat die zomer maar komen. Voor een volledig overzicht van de programmering en de bijbehorende kaarten, check je de website van Caprera.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here