Met een bijzondere filmvoorstelling onder de sterrenhemel sloot Caprera afgelopen zondag het openluchtseizoen af. Met 53 voorstellingen en ruim 48.000 bezoekers kijkt Caprera terug op een succesvol seizoen. Haerlems Bodem had het geluk bij een paar van die magische voorstellingen te zijn.

Racoon Caprera

Verbreding in de programmering

Dit was het eerste jaar waarin directeur Antoinette van Dorssen een verbreding in de programmering heeft doorgevoerd. Met maar liefst zeven klassieke concerten, elke maand een kindervoorstelling voor een vaste lage prijs en veel meer aandacht voor college en cabaret, bood Caprera een rijk en afwisselend programma. De kindervoorstellingen waren bijna allemaal uitverkocht en trokken ruim 2400 bezoekers. Daarbij opgeteld acht voorstellingen van scholen uit de gemeente; dan zijn er het afgelopen seizoen meer kinderen dan ooit in Caprera geweest.

Ook de klassieke matineevoorstellingen zijn goed ontvangen, met name door oudere bezoekers die ’s avonds niet snel naar Caprera komen. Van Dorssen: “We zijn blij dat we met deze nieuwe programmering zoveel mensen van ons theater hebben kunnen laten genieten. Wij zijn zeker van plan om volgend jaar op deze koers verder te gaan.”

70 jarig jubileum

Volgend jaar viert Caprera haar 70 jarig bestaan. De plannen voor een spannend jubileumprogramma worden op dit moment voltooid en begin 2018 bekend gemaakt. De bezoekers kunnen rekenen op veel ‘vaste vrienden’ die terugkomen; maar een 70 jarig jubileum is ook een mooie aanleiding om nieuwe paden te bewandelen: film en kleine festivals zullen daar zeker onderdeel van zijn. Ook het prachtige wandelpark zal meegenomen worden in de programmering.

Seizoen 2017 in cijfers:

  • Totaal aantal bezoekers: 48.436
    Totaal aantal voorstellingen: 53
    Totaal aantal uitverkochte voorstellingen: 26
    Aantal uitgedeelde poncho’s: 5810
    Aantal schoolvoorstellingen: 8, met ruim 4000 bezoekers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here