Donderdag 21 november vond de eerste voorronde plaats van de Rob Acda Award. Het 25e seizoen alweer en voor eerst op de donderdag. De kleine zaal van Patronaat was goed gevuld met fans voor LÖNA, Kendolff, CHARLOT, The Lyrical Twins en No Leads. De jury moest weer appels met peren vergelijken, maar koos CHARLOT als winnaar!

CHARLOT

De band sleept de eerste finaleplek binnen. Zij maken kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop 2020.

“Deze band brengt gelijk sfeer. Wat een goede uitstraling en presentatie. De nummers hebben artistieke ambitie.”

Als runner-up wees de jury LÖNA aan als winnaar: “De avond duikt gelijk de diepte in met deze intrigerende zussen. Goed dat jullie heftige thema’s niet schuwen. Het gaat écht ergens over.” Kendolff ging naar huis met de welverdiende publieksprijs.

CHARLOT
CHARLOT

De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies, Begane grond), Wouter Groenhart (Rubbermade, Daisy Bell), Demi van Wollenberg (3voor12 Noord-Holland), Thom Lich (Patronaat) en Matthijs Koster (Baptist).

Rob Acda Award

De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Naast een uitgebreid prijzenpakket zullen de deelnemers ook veel begeleiding krijgen in de volgende stappen van hun carrière. Meer informatie over deze competitie is te vinden op robacdaaward.nl.

Nu de eerste voorronde is geweest kunnen wij ook alweer uitkijken naar de tweede voorronde. De tweede voorronde is donderdag 12 december met 3 Point Landing, Catwise, Edwin Danks, Melle en Minor Citizen. De finale is op 16 april in de grote zaal van Patronaat.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier het interview van Sûr Atelier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here