Op 25 januari gaat Malou van Hintum in het Dolhuys | museum van de geest in gesprek met de beroemde schrijfster Charlotte Mutsaers. Hartverscheurend en absurd, dat zijn de woorden die de langverwachte roman ‘Harnas van Hansaplast’ van Charlotte Mutsaers het best omschrijven. In haar boek beschrijft Mutsaers haar intrigerende zoektocht door het verleden waarbij ze probeert te ontrafelen hoe het leven van haar broer zo heeft kunnen eindigen.

Charlotte Mutsaers over…

‘Vlak voor oudjaar 2001 werd mijn broer Barend dood op zijn bed gevonden in een gloednieuw pyjamajasje zonder broek. Geen gewone dood; hij was pas eenenvijftig en slechts omringd door grote stapels porno.’ Bij het leegruimen van zijn huis – waar ze samen opgroeiden – treft Charlotte een weergaloze puinhoop aan. En uiteindelijk een mannetje van Hansaplast, met daaronder de tekst ‘IK’.

Charlotte Mutsaers (1942) is schrijfster, essayist en beeldend kunstenaar. Ze studeerde Nederlands en daarna aan de Rietveld Academie schilderen en vrije grafiek. In 2010 kreeg ze de P.C. Hooft-prijs voor verhalend proza: ‘Het werk van Charlotte Mutsaers is een feest voor lezers die hun geest willen laten waaien.’

Wanneer kunnen we haar horen spreken?

Op 25 januari gaat Malou van Hintum in het Dolhuys | museum van de geest in gesprek met de beroemde schrijfster Charlotte Mutsaers. In het museumcafé van het Dolhuys is vanaf 17.30 uur een maaltijd te verkrijgen voor €15,00. Graag vooraf reserveren. Tickets zijn te koop via de website. ‘In gesprek met’ vindt plaats in Het Dolhuys | museum van de geest, gevestigd op de Schotersingel 2 te Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here