Het moet voor alle aanwezigen een absoluut kippenvelmoment zijn geweest toen het eerste concert van Chefs’Special in juli in Caprera begon. Nadat het gehele seizoen in het water leek te zijn gevallen, konden er toch weer optredens worden gegeven. En aan Chef’Special de eer om dit speciale seizoen te openen. 

Chef’Special in Caprera
Chef’Special in Caprera

“Wij mogen weer open!”

Dat was de kop bij het nieuwsbericht van Caprera dat tegen eerdere verwachtingen in concerten toch weer mogelijk waren. Alle RIVM-richtlijnen zijn verwerkt in het concept dat Caprera in no time heeft neergezet. En op de banken van de tribune worden met boomstammetjes aangegeven hoeveel afstand er gehouden moet worden. Zo zijn er ‘zitjes’ van twee, drie of vier personen gecreëerd. 

Op anderhalve meter

Een concert op anderhalve meter zorgt er in Caprera voor dat een uitverkochte show geen 1.300, maar slechts 250 bezoekers aanwezig mogen zijn. En is dat anders? Ja, natuurlijk. Maar het geeft ook een exclusief gevoel. Om het geheel enigszins exploitabel te krijgen, worden meerdere optredens per dag gegeven en zijn de shows net wat korter en ingetogener dan anders. De agenda is divers. Naast Chef’Special geven Maan, Jett Rebel, Veldhuis & Kemper, Douwe Bob, Willeke Alberti, Miss Montreal en vele anderen shows. Check ook de kindervoorstellingen. 

Chef’Special in Caprera
Chef’Special in Caprera

Onze Cheffies gaan weer los

Het is zaterdagvond tegen half negen. De vrijwilligers van Caprera leggen geduldig de bezoekers uit waar op gelet moet worden. En iedereen weet in een gemoedelijke sfeer een plek te vinden. Terwijl Chef’Special aftrapt met Blue Fairy Magic van hun laatste album Unfold, zingt Joshua Nolet de eerst noten backstage. Onze Haarlemse Cheffies geven in totaal negentien shows, inclusief een fanclub optreden en een speciale show voor War Child. In het begin is het even wennen. Joshua’s buurman Ton krijgt een vriendelijke sneer als hij na twee nummers wat te drinken gaat halen. En de rest van de toeschouwers kijken met een drankje in de hand nog even de kat uit de boom. Nieuw en ook wat ouder werk van One For The Mrs. komt voorbij. Maar als de schemering inzet in de betoverende duinomgeving, komt het publiek in beweging. Lekker dansen op je eigen plek is zeker toegestaan!

Chef’Special in Caprera

Aanzoek

Halverwege In Your Arms krijgt een dame uit het publiek de microfoon van Joshua. Zij had geregeld dat zij haar vriendin tijdens de show ten huwelijk mocht vragen. De consternatie is groot als blijkt dat haar vriendin haar afgelopen woensdag in een ongeduldige bui voor was!

De mannen van Chef’Special hebben het zichtbaar naar hun zin. Joshua klimt tijdens Biggest Monkey in een van de palen van de tent. En bij het laatste nummer Amigo gaan alle remmen los. Een heerlijke afsluiting van een bijzonder optreden. En fijn om weer in Caprera te zijn.

Foto’s en tekst: Peter van Heun.  

Krijg je geen genoeg van muziek en Haerlems Bodem? Check dan hier naar het interview met HAEVN in Caprera.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here