Van zaterdag 21 t/m zondag 29 oktober staat de Filmschuur in het teken van Cinekid: negen dagen lang de allerbeste jeugdfilms. Ook dit jaar is het programma uitgebreid met Cinekid workshops en een installatie. Kinderen kunnen tijdens de knutselworkshop een hologram piramide of een verhaallantaarn bouwen en tijdens de installatie oefenen met het gebruik van videomapping.

Wat is er te bekijken

Tijdens Cinekid is de film ‘Dikkertje Dap’ dagelijks te zien. In deze verfilming van het beroemde versje van Annie M.G. Schmidt gaat Dikkertje op zoek naar een manier om zijn vriend (Raf de giraf) mee naar school te kunnen nemen. Voor de vierplussers is er tevens de fantasierijke en vrolijke 2D-animatiefilm over de avonturen van Molly Monster. Voor de vijfplussers vertoont de Filmschuur ‘De kleine grijze tractor en de dansende geit’, een muzikale komedie over een stadsjongen die de zomer op het platteland doorbrengt. De wat oudere kinderen kunnen kiezen voor ‘De Geheime Club van Soepstad’ of voor de avonturen van ‘Paw de reddingshond’. In ‘The invisible boy’ zien we of een onzichtbaar pak Michele kan helpen om het hart van Stella te veroveren. In ‘Magie van de bergen’ moet Amelie herstellen van haar ziekte maar ze gaat er liever op uit. Twee jongens beleven een zomer om nooit te vergeten in ‘Tschick’.

Cinekid Dikkertje Dap (4+)

Wat is er te doen

Van maandag t/m vrijdag kunnen kinderen meedoen aan de Knutselworkshops. Tijdens deze workshops maken ze een doorzichtige Hologram Piramide. Waarmee je zelf de illusie van een hologram kunt wekken. Daarnaast kan er een verhaal-lantaarn geknutseld worden, ook te gebruiken als een soort Snapchatfilter. Daarnaast is er de interactieve installatie Mapping. In deze installatie kunnen kinderen zelf experimenteren met videomappen. Ze filmen allerlei materialen die ze daarna kunnen projecteren op een gebouw van grote witte blokken.

Bekijk de teaser van Cinekid 2017

Feestelijke afsluiting en Informatie

Op zondag 29 oktober wordt Cinekid feestelijk afgesloten met de razend populaire Springende Spruiten Disco in Café Toneelschuur. DJ Belle zorgt voor veel swingende dansmuziek. Dit is gratis voor iedereen! Het programmaboekje voor Cinekid is af te halen bij de Filmschuur en op diverse locaties in de binnenstad. Het programma is te vinden op de site van de Filmschuur. Kaarten bestellen kan via www.filmschuur.nl, telefonisch of aan de kassa.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here