Zaterdag 21 september 2019 is het World Cleanup Day: een krachtige ‘groene golf’ van opruimacties verspreid over 160 landen. Vorig jaar hebben er meer dan 17 miljoen mensen meegedaan aan deze grootschalige opruimactie. Ook in Nederland werd er vorig jaar ruim 35.000 stuks zwerfvuil opgehaald. JCI Kennemerland neemt de binnenstad van Haarlem op zich.

Cleanup Day H'lem

World cleanup day

Het idee ontstond in Estland uit een spontaan nationaal initiatief in 2008, toen 4% van de bevolking samenkwam om het hele land in slechts vijf uur op te ruimen. Het succes van deze actie verspreidde zich over de hele wereld. Nu, op 21 september komen vrijwilligers in 160 landen samen om de wereld van afval te ontdoen. In Nederland worden er door de Plastic Soup Foundation en JCI Nederland tientallen lokale acties opgezet. 

Cleanup Day H'lem

In twee uur van station naar Haarlemmerhout

Haarlem is een duurzame stad. Er wordt steeds meer gedaan door onder andere het scheiden van afval. Hoe kan het dat deze stad nog niet wordt meegenomen in de World Cleanup Day? JCI Kennemerland wil dat anders en organiseert daarom de actie in Haarlem. Er wordt verzameld bij station Haarlem (buszijde) waarna we in meerdere groepen door de stad lopen. Om 12:00 uur komt de groep aan in de Haarlemmerhout waarna er bij La Place een kop koffie of thee gedronken kan worden. JCI Kennemerland regelt de prikkers en vuilniszakken. Zelf hoef je alleen een goed humeur mee te brengen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar lniehoff@jci.nl. 

Over JCI

JCI (Junior Chamber International) is een wereldwijd netwerk van jonge ondernemende mensen (tot 40 jaar) die met beide benen in de maatschappij staat. Samen organiseert JCI diverse initiatieven om, in onze eigen omgeving, positieve maatschappelijke veranderingen te realiseren. Wereldwijd hebben ze meer dan 200.000 leden, verspreid over ongeveer 120 landen. JCI Nederland telt bijna 2.500 leden, verdeeld over zo’n 100 lokale verenigingen die Kamers worden genoemd, waarvan JCI Kennemerland er eentje is. Wil jij ook bijdragen aan positieve verandering en leuke mensen leren kennen? Dan is er altijd een Kamer bij jou in de buurt! Kijk voor meer informatie op www.jci.nl. 

Meer Haerlems Bodem? Lees hier het intrigerende verhaal over taxichauffeur Brian.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here