Wie:     Cletis Martina

Wat:    Personal Trainer-studio en Groepslessen

Waar:   Rutherfordstraat 25, Haarlem Zuid.

Cletis Martina, een inspirerende personal trainer, is begonnen met zijn eigen PT-studio. Haerlems Bodem wilde Cletis graag interviewen, omdat hij precies het soort persoon is dat HB centraal wil zetten. Jong, maar met kennis. Gedreven maar respectvol en bovenal een realist.

Waarom bent je deze sportgelegenheid begonnen?

“Eigenlijk was het een noodzaak”. Dit komt omdat de sportclub waar Cletis les gaf hem op slinkse wijze eruit heeft gebonjourd. Maar dit laat meteen zien wat voor persoon Cletis is: Gedreven. Want na deze tegenslag is hij voor zichzelf begonnen.
Doormiddel van goed vertrouwen werd Cletis zijn “Personal Trainer Studio” een feit.

Wat wil je toevoegen aan het Haarlemse sport aanbod?

“Dat de mensen krijgen, waar ze ook daadwerkelijk recht op hebben. Dat is fitness en trainen zoals je hoort te trainen en dat volgens de Cletis Martina Personal Training way.”
De manier van aanpak die Cletis hanteert is de: van binnen naar buiten techniek.
Dit houd in, eerst laten zien wat het menselijk lichaam kan, vervolgens laten zien wat men allemaal kan bereiken. Cletis wil met deze techniek juist zijn sporters in het diepen gooien, om te kijken hoe ze hierop reageren.

Hoe is het om zelfstandig ondernemer te zijn in Haarlem?

“Het voelt best wel gek aan”, reageert Cletis. Soms heeft hij nog niet het idee dat het zijn ruimte en spullen zijn. Cletis voegt toe dat hij ook niet het type is dat lang geniet van zijn succes. “Ik geniet wel, maar kort!”

Dan focust hij zich op het volgende doel. HB noemt zo iemand een go-getter!

Hoe onderscheid je jezelf van de concurrentie?

Dit gebeurt uiteraard door de Cletis Martina Personal Training way. Maar verder verteld Cletis dat hij vind dat er geen concurrent is. “Want als je met een concurrent werkt, dan werk je ook met Unique Selling Points.” Dit is iets wat Cletis niet wilt, omdat uniek zijn als bedrijf snel wordt gekopieerd.

Hij werkt liever met ISP’s en dat zijn Inspirational Seling Points. Cletis wil een inspiratiebron worden voor anderen. Zelfs “potentiele concurrenten” die bij hem komen informeren helpt hij.

[slideshow id=5]

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

“Mijn plan is om in ieder geval succesvol te worden.” Verder wil Cletis zorgen dat de band met zijn vriendin goed blijft. Dit zijn de twee basisbegrippen die hij belangrijk acht.

Met uitbreiden is hij nog niet bezig. Wel wil hij in de toekomst meer personal trainers in dienst nemen, zodat hij een meer tijd heeft om alles te coördineren. Maar wel met voorwaarde dat de Personal Trainers zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen.

Wat zijn op dit moment populaire manieren van sporten?

De populairste manier van trainen is op dit moment Crossfit (oftewel: crosspower).
Maar ook P90X en Insanity zijn populaire trainingsvormen. “Maar waar het allemaal op neerkomt”, voegt Cletis toe, “is circuit training.” Dat betekend kort, krachtig en snel maar intensief genoeg.  Maar Cletis heeft vroeger les gehad van Tom Bruijne, volgens Cletis; de man die hem heeft gevormd, hij is de “grondlegger” van het Crossfit in Nederland. Daarmee bedoelt Cletis dat Tom één van de eerste was die veel deed met gewichtheffen, een belangrijk aspect van Crossfit.

Cletis zijn intuïtie zegt dat sportscholen over een tijd ophouden met bestaan.
Het heeft een houdbaarheid en dat wil Cletis met zijn PT-studio vermijden.

Dus wat kan je verwachten bij Cletis Martina?
Een eerlijke training, waar je meer voor moet doen dan alleen maar op komen dagen.
Cletis zal zeker motiveren en inspireren, maar je moet het wel willen.
De locatie is perfect, parkeerplekken genoeg, de ruimte is zeer groot en alle toestellen en apparaten zijn netjes onderhouden en van goede kwaliteit. Je vindt hier niet dezelfde apparaten als in een sportschool!
Cletis heeft Haerlems Bodem uitgenodigd om een uurtje mee te komen trainen.
Dit gaan we zeker doen en brengen hier uitgebreid verslag van! Wordt vervolgd!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here