Met video toch nog beetje De grootste Band van Nederland

Speciale videoclip alternatief voor uitgesteld concert

0
234

Zondag zou het grote optreden van De Grootste Band Van Nederland (DGBVN) zijn, maar door de Coronamaatregelen is het concert verplaatst naar volgend jaar. Om toch in beweging te blijven heeft de organisatie een videoclip gelanceerd. Ongeveer honderd muzikanten hebben thuis een fragment opgenomen van het lijflied van de band Rocking in a Free World van Neil Young. De clip is vanaf zondag te zien op het YouTubekanaal van de Grootste Band van Nederland.

video grootste Band van Nederland
Ondertekening sponsorovereenkomst DGBVN derde editie – fotografie Franklin van der Erf.

500 muzikanten op de Botermarkt

7 juni zou het grote optreden plaatsvinden. 500 muzikanten vanuit heel Nederland – maar ook daarbuiten – hadden zich een jaar geleden al aangemeld om een miniconcert te verzorgen op de Botermarkt in Haarlem. Het concert zou bestaan uit een aantal nummers over het thema ‘vrijheid’, met als grote afsluiter hét lijflied van de band Rocking in a Free World van de Amerikaanse zanger Neil Young. Door de maatregelen rondom het verspreiden van het Coronavirus is het optreden verplaats naar later datum in 2021.

video grootste Band van Nederland
DGBVN op Grote Markt 2016 – Fotografie Jan Ostrowski.

Video grootste Band van Nederland 

Amateur filmmaker en gitarist/zanger Niels Wilmink heeft van over de hele wereld fragmenten van deelnemende muzikanten toegestuurd gekregen. Vanuit Spanje heeft gitarist Bert Mago een stukje film gemaild. Ook vanuit Duitsland, België en Engeland hebben deelnemers een bijdrage geleverd. Al deze muzikanten zouden dit weekend Haarlem aandoen om het optreden te verzorgen. Helaas heeft Corona roet in het eten gegooid.

De organisatie wil op deze manier de fijne verbondenheid die de muzikanten onderling al tijdens de voorbereidingen hebben opgebouwd, koesteren. De vorige videoclip is ruim anderhalf miljoen keer bekeken. De verwachting is dat ook de nieuwe clip weer viral gaat.

Meer informatie is te vinden op dgbvn.com en voor nog meer Haerlems Bodem lees je hier de nieuwste Goed voor Elkaar.

Header foto: Publiciteitsfoto Jan Ostrowski.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here