Vrijdag 16 november vond de eerste voorronde plaats van de Rob Acda Award in de kleine zaal van Patronaat. Close 2 Fire wist naast het publiek ook de jury te overtuigen en sleepte daarmee de eerste finaleplek in de wacht. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop 2019. “Wat een positieve vibe brengt Close 2 Fire. Lekkere catchy popsongs met elk weer net een andere sound.”, aldus de jury.

Close 2 Fire

Als Runner-up wees de jury La Nique aan als winnaar. “La Nique brengt een hele eigenzinnige Ierse folk sfeer naar de Rob Acda. De uitstraling van de band is enorm ontwapenend.” Zij maken nog kans op een plek in de finale.

Een succesvolle eerste editie met geweldige optredens van The Sound Press, Death Wave, Close 2 Fire, La Nique en De Edele Delen. Waardoor de jury een moeilijke beslissing moest maken. De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies, Begane grond, We Are Public), Wouter Groenhart (Rubbermade), Amber Nijsen (BLiP Agency, Caprera) en Danny van Leeuwen (Platenslager).

De tweede voorronde is vrijdag 14 december met Van Rooster, Flying Nemo, Jack Molton Distortion, Lilith en Absolut. De finale is op 19 april in de grote zaal van Patronaat.

De Rob Acda Award is de muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Naast een uitgebreid prijzenpakket zullen de deelnemers ook veel begeleiding krijgen in de volgende stappen van hun carrière.

Meer informatie is te vinden op: www.robacdaaward.nl.
Fotografie: Marcus van Dam 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here