Al meer dan 100 jaar is het Haarlemmermeerse Bos het toneel van een groots evenement voor paardenliefhebbers: het Concours Hippique Haarlemmermeer. Het evenement begon als een ruiterfeest dat werd georganiseerd door verschillende rijverenigingen, een aantal boeren en betrokken inwoners. Inmiddels is het CH Haarlemmermeer uitgegroeid tot een veelzijdig evenement met bekendheid tot ver buiten de grenzen van Haarlemmermeer.

Op 15, 16 en 17 juni van dit jaar is het alweer tijd voor editie 108 van het Concours. In het Haarlemmermeerse Bos valt dan drie dagen te genieten van prachtige paardensport, heerlijk eten bij het Food Truck Festival, shoppen in het strodorp, live muziek en nog veel meer spectaculair entertainment.

Maar liefst 20.000 bezoekers vonden in juni 2017 de weg naar het Concours Hippique Haarlemmermeer. Daar kunnen bij editie 2018 natuurlijk best een paar extra Haarlemmers bij! (En psst: zondag is het vaderdag. Altijd een goed excuus voor een dagje uit (of om je eigen (schoon)ouders te ontlopen).

Meer dan paarden
Uiteraard neemt de paardensport een belangrijke plaats in op het Concours Hippique. Veel paarden en pony’s zullen met hun ruiters actief zijn in diverse spring- en dressuurwedstrijden. Daarnaast is er zaterdagmiddag de veulenkeuring en vindt er ’s avonds een speciale paardenshow plaats. En er is meer: rond de hoofdpiste is er een Food Truck Festival met allerlei heerlijke hapjes. Ondernemers uit Haarlemmermeer en van ver daarbuiten verkopen hun producten in het strodorp. In het kinderdorp kunnen de jonge bezoekers zich amuseren met tal van activiteiten, waaronder schminken, een Kids DJ en een poppenkast. Daarnaast is er een roofvogelshow en een zweefmolen.

Spectaculaire optredens
In het avondprogramma zijn er optredens van diverse artiesten. Op zaterdag treedt onder meer de bekende coverband The Recipe op en zondag is The States de hoofdact op het podium. Het Concours Hippique in het Haarlemmermeerse Bos is alle dagen gratis toegankelijk.

Meer informatie
Meer weten of inschrijven voor de wedstrijden? Kijk dan op www.concourshaarlemmermeer.nl.

Foto: Ton Hofstra

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here