Conny Janssen Danst is terug van woensdag 22 t/m zaterdag 25 januari in de toneelschuur in Haerlem met de nieuwe avondvullende productie KIEM. De dansvoorstelling gaat over veerkracht, levensdrift en de drang om uit te breken. Met livemuziek gecomponeerd en gespeeld door Budy Mokoginta en Mark Schilders. Op donderdag 23 januari vindt er voorafgaand aan de voorstelling een inleiding plaats.

Conny Jansen danst KIEM
Nederland, Rotterdam, 20–11-2019. KIEM, Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak

Drang om uit te breken

Na BROOS is KIEM opnieuw een persoonlijk werk voor choreograaf Conny Janssen. Voor BROOS liet zij zich vorig jaar inspireren door ouderdom, jeugd en de kwetsbaarheid van het leven tijdens alle levensfases. Een persoonlijke inspiratiebron daarbij was het imploderende leven van haar moeder, de belichaming van het begrip ‘broos’. De voorstelling KIEM gaat over het gevecht dat geleverd moet worden om te kunnen ontsnappen aan dat wat je tegenhoudt, over de drang om uit te breken. Het verlangen het lichaam vol te zuigen met verse lucht om met hernieuwde energie ongekende mogelijkheden te kunnen omarmen.

Conny Jansen danst KIEM
Nederland, Rotterdam, 21–11-2019. KIEM, Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak

“De muziek is onderhuids, verstikkend en kan onverwachts breken”

Naast een internationaal en avontuurlijk dansersensemble, stelt Conny Janssen voor KIEM een verrassend muzikaal duo samen. Conny Janssen: “Voor KIEM zocht ik muziek die onderhuids is en verstikkend kan zijn, die dwingt, stuwt en onverwacht kan openbreken. Scherp, ritmisch, aards en instinctief.” Budy Mokoginta is gitarist en multi-instrumentalist en produceert elektronische soundscapes. Mark Schilders heeft een achtergrond als percussionist en bespeelt daarnaast een variëteit aan elektronische instrumenten. Beiden zijn met een nieuw gecomponeerde soundtrack live te horen in KIEM.

Conny Jansen danst KIEM
Nederland, Rotterdam, 21–11-2019. KIEM, Conny Janssen Danst. Foto: Andreas Terlaak

Première KIEM in Haarlem: Woensdag 22 t/m zaterdag 25 januari 2020, 20:30 uur. De inleiding op donderdag 23 januari start om 19:45 uur.
Tournee: T/m 15 maart 2020 Speellijst en tickets.

Meer haerlemsbodem? Bekijk hier de video die we maakten met NH nieuws over een kunstenaars duo dat kunstverspilling tegengaat met draagbare kunst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here