- Advertentie -

Deze site maakt gebruik van cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op je apparaat worden geplaatst zodat we jou een betere gebruikerservaring kunnen bieden. Onze cookies worden gebruikt om bijvoorbeeld je voorkeuren op te slaan, of producten in je winkelmandje te onthouden. Daarnaast gebruiken wij nog wat cookies van bijvoorbeeld Google en Google Analytics. Dit doen wij omdat wij graag zien hoeveel mensen er op de site komen. Zo kunnen we onszelf bij een goede score een schouderklopje geven.

Wil je dit liever niet? Zet dan de cookies opslag in de instellingen van je browser uit.
Let wel op: als je dit doet, functioneren sommige elementen op de site mogelijk minder goed.

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

[custom_title title=”Recept voor Haarlemmer Halletjes” header_tag=”h1″]

Haarlemmers werden vroeger Houten Haarlemmers genoemd, omdat er met hen geen feestje te vieren viel. Op deze boute uitspraak valt echter wel wat af te dingen: Haarlem is ook de stad van lekkernijen als Jopenbier, Fonteinkoek en de internationaal vermaarde Haarlemmer Halletjes.

Werkwijze

Meng in een kom de boter, de suiker, kaneel en kruidnagel en voeg al werkende, het water toe. Voeg bloem en bakpoeder toe en kneedt dit tot een egaal deeg. Koelzetten  gedurende minimaal 1 uur. Deeg uitrollen. Rondjes uitsteken van ca. 6 cm doorsnede of deegbolletjes van ca. 30 gram maken en deze platdrukken. Deegrondjes op een bakplaat leggen en bakken in een voorverwarmde oven op 190 ºC gedurende 10 minuten. Laten afkoelen op een rooster.

Ingrediënten

  • 125 gram zachte boter
  • 225 gram bruine basterdsuiker
  • 12 gram gemalen kaneel
  • 5 gram gemalen kruidnagelen
  • 120 gram water
  • 375 gram Zeeuws bloem, gezeefd
  • 12 gram bakpoeder, gezeefd

haarlemmer-halletjes-259x300