Foto’s maken we allemaal de hele dag door, ook van het samenkomen in de nieuwe anderhalve meter maatschappij. Het Noord-Hollands Archief vraagt nu jou om beelden van slimme oplossingen in tijden van social-distancing te delen voor de latere generaties.

coronafoto

Coronafoto: oplossingen in beeld

Contact met je oma en opa, buren of beste vrienden op anderhalve meter afstand. Hoe doe je dat? Vooral op dagen als Koningsdag en  4 en 5 mei was dit een uitdaging. Het Noord-Hollands Archief is op zoek naar beeld van de oplossingen die het publiek in heel Noord-Holland voor sociaal contact heeft gevonden in tijden van social-distancing. Wie een foto heeft genomen die dit illustreert, kan deze schenken aan het Archief. Hier wordt een keuze gemaakt van de mooiste inzendingen. Deze worden toegevoegd aan de beeldbank op de website zodat ook de toekomstige generaties begrijpen en kunnen beleven wat er nu gebeurt.

coronafoto

Foto’s gearchiveerd

Uiteraard zorgt het Noord-Hollands Archief er ook voor dat de coronacrisis, die ons nu allen in haar greep houdt, voor het collectieve geheugen wordt vastgelegd. Net als veel andere archiefdiensten verzamelt het archief een speciale collectie van unieke beelden uit Noord-Holland. Zo legt Vannessa Timmermans, de stadsfotografe van het Noord-Hollands Archief, het veranderende stadsbeeld van Haarlem vast. Zij doet geregeld een rondje door Haarlem en fotografeert hoe de straten en pleinen er bij liggen en welke maatregelen de overheid, ondernemers en organisaties nemen. Zij ging op beren-, en regenbogenjacht, bezocht de (normaal) meest drukke plekken in Haarlem en heeft een selectie van de mooiste briefjes en posters in de ramen op de foto gezet. Haar serie kun je hier bekijken. 

Stuur je foto in

Heb je een sprekende aanvulling op deze beelden, in Haarlem of elders in Noord-Holland, dan zien we die graag tegemoet. Foto’s kun je uploaden via het formulier via de website noord-hollandsarchief.nl. Mail voor vragen naar coronainbeeld@noord-hollandsarchief.nl.

Fotografe Vannessa Timmermans in samenwerking mer Noord-Hollands Archief.

Meer Haerlems Bodem? Lees hier de nieuwe In Gesprek Met Zzp’er met Dean Marc.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here