Expositie over Counter Culture wordt in de Nieuwe Vide afgesloten met magazine. In Counter Culture Now! wordt gereflecteerd op Counter Culture zelf, want wat betekent het precies en wat wordt ermee bedoeld.

Counter Culture Now! Weer een succes

In 2016, 2017 en 2018 ging het programma van de Haarlemse expositieruimte en broedplaats Nieuwe Vide over Counter Culture. Voor Nieuwe Vide is counter culture ‘subculturen wier normen, waarden en gedragingen substantieel verschillen van de mainstream maatschappij’.

Op 28 februari wordt het magazine Counter Culture Now! gepresenteerd in Athenaeum Boekhandel Haarlem. Mede-hoofdredacteur Ytje Veenstra zal iets vertellen over de achtergrond en het ontstaan ervan. Twee ontwerpers van het team – Laura Brouwer en Isabella Giacomelli – zullen ook aanwezig zijn. Daarnaast zal Chantal Hendriksen, docent Grafisch Ontwerp aan de KABK en eigenaar van Studio Hendriksen (Amsterdam) in een gesprek met Ytje Veenstra meer vertellen over het ontwerpproces van het magazine.

Counter Culture Now! is de achtste editie van Nieuwe Vide’s Journal of Humanity en bevat bijdragen van Dr. Susan Lewak, Dr. Joanna Freer, Bernardo Zanotta, George Vermij, Ross Bradshaw, Theo Ploeg, Dr. Geoff Bright, Gillian Whiteley, Jim Campers en Illustrarie. Het magazine is te koop voor €4,95.

Donderdag 28 februari 2019 om 17.00 uur
Presentatie Counter Culture Now! #8 Nieuwe Vide’s Journal of Humanity
Athenaeum Boekhandel Haarlem. Voor meer info klik hier.
Toegang gratis, gaarne reserveren via haarlem@athenaeum.nl.

Meer de Haerlems Bodem? Check hier het artikel over de oudste levensverzekeringsmaatschappij van Nederland.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here