Vrijdag 22 februari vond de vierde voorronde plaats van de Rob Acda Award in de kleine zaal van Patronaat. Counter-Sound wist de jury te overtuigen en sleepte daarmee de laatste finaleplek in de wacht. Hiermee maken zij kans op een goed gevuld prijzenpakket met als hoofdprijs een optreden op Bevrijdingspop 2019.

Counter Sound

Een top laatste voorronde met Ellij, MELATONIN, NeavySoldier, Counter-Sound en Reino. Waardoor de jury een moeilijke beslissing moest maken. De jury bestond deze editie uit Maarten Claus (Parksessies, Begane grond, We Are Public), Nadieh Bindels (3voor12 Noord-Holland), Félice Hofhuizen (Haerlems Bodem), Joshua Baumgarten (The Irrational Library) en Thom Lich (voormalig projectleider Rob Acda Award). “Knap hoe jullie origineel weten te zijn zonder de vorm uit het oog te verliezen. Cross-overs tussen punk, metal en rock worden moeiteloos gemaakt.”aldus de jury over Counter-Sound. Als Runner-up wees de jury Ellij aan als winnaar. “Wat een sexy sound heeft deze band. Goede songs, toffe meerstemmige zang en muzikaal klinkt het al heel af.” Ellij ging er ook vandoor met de publieksprijs en omdat de band de meeste stemmen van het seizoen heeft behaald wordt een plekje in de finale bemachtigd.

Check hier de aftermovie van de 3e voorronde van de Rob Acda Award:

Finale RAA 18/19

Naast Close2Fire, Lilith, Operation Hurricane, Counter-Sound en Ellij zien we ook Flying Nemo terug in de finale. Zij werden door de jury benoemt als beste runner-up. 19 april staan deze bands in de grote zaal van Patronaat. De Rob Acda Award is een muzikale competitie voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Zij krijgen middels de competitie de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Naast een uitgebreid prijzenpakket zullen de deelnemers ook veel begeleiding krijgen in de volgende stappen van hun carrière.

Meer informatie is te vinden op: www.robacdaaward.nl.
Fotografie: Marcus van Dam

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here