Crazy Little Thing, een van de beste Queen tributebands van Nederland, ontving enige tijd geleden een uitnodiging van de overgebleven leden van de ‘echte’ Queen om op de Queen Convention in Engeland te spelen. Op 26 mei staat deze band in het Patronaat tijdens de Sunday Sessions.

Crazy Little Thing in Patronaat

Queen is na de dood van de legendarische zanger Freddie Mercury in 1991 groter dan ooit. De film Bohemian Rhapsody is een hit. De originele band toert weer en nieuwe generaties worden fan van de talloze hits van de band. De groep Crazy Little Things heeft zich vastgebeten in de songs van één van de grootste popbands uit de muziekhistorie. De band is het geesteskind van toetsenman Marijn van den Branden, zanger Marijn Geluk en drummer en muziekjournalist Jean-Paul Heck.

De details

Queen-muziek vraagt om een aparte benadering. Het gaat bij de muziek van Queen om de details. Oprichter en toetsenist Marijn van den Branden: “Crazy Little Things is opgericht om het oeuvre van wellicht de beste popband alle tijden te eren. Zo bezit onze solo-gitarist exact dezelfde Vox-versterkers en twee Red Special-gitaren die ook Queen-gitarist Brian May gebruikt. En het goede nieuws is dat hij de solo’s van May tot in de perfectie speelt. In zanger Marijn Geluk hebben we een frontman met het nodige charisma die ook nog eens de hoge noten van Freddie Mercury weet te pakken.”

Uitnodiging van Queen zelf

Jean-Paul Heck werd begin dit jaar verrast door een verzoek van het management van Queen in Londen. “Ik kreeg de vraag of wij in oktober op de internationale Queen Convention in de Engelse kustplaats Mablethorpe willen spelen met Crazy Little Things. Daar worden alleen de beste Queen Tribute-band ter wereld uitgenodigd. Dat gaan we zeker doen.”

Queen-klassiekers

Tijdens de Sunday Sessions op 26 mei verzorgt Crazy Little Things een middagje Queen-klassiekers. We Are The Champions, Another One Bites The Dust, I Want To Break Free, Somebody To Love en ook Crazy Little Thing Called Love komen voorbij. Maar ook de grootste hit Bohemian Rhapsody natuurlijk.

Crazy Little Things, 26 mei Patronaat. Zaal open 15.00 uur. Check voor meer info of kaarten: patronaat.nl

Meer een fietsfan? Ga naar naar de wielertentoonstelling in het kleinste museum van Haarlem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here