Haerlems Bodem steunt initiatieven vanuit de buurt. Ditmaal is het een initiatief van twee Heemsteedse jonge mannen, Daniel Meeboer en Neal Willard. Deze heren kwamen tijdens hun reis in Latijns-Amerika op het idee om het drinkwater-probleem aan te pakken. Drie jaar later, is de Creating Water Foundation een feit!

Hoe kom je aan zo’n item, vraag jij je misschien af. Dit item stond voor mijn deur, belde aan en deed zijn verhaal. Het was Daniël, mede-oprichter, die persoonlijk langs de deuren ging voor financiële steun. Helaas overwoog ik op dat moment om hetzelfde te doen voor mijn thuis situatie, dus kon ik hem financieel niet helpen. MAAR, ik heb een platform waarmee ik zijn doel kan steunen en promoten!

Oké, nu ter zake: wat is het doel van de Creating Water Foundation. Heel concreet: “De Creating Water Foundation zet zich in om de beste oplossingen te vinden om de groeiende waterschaarste en verwoestijning in de wereld tegen te gaan.” Daarnaast is het doel voor de toekomst om binnen 5 jaar een ongeveer 1.000.000 m2 aan land, middels een duurzame manier, voor te bereiden. Op deze manier kan het uitgroeien tot een productief, waardevol en bovenal groen stuk grond.

Er zijn verschillende manieren om deze plekken en personen van water te voorzien. Wij willen niet in detail treden, maar benoemen wel alle drie de opties. Te weten; duurzame mistnetten, hierbij wordt water uit mist gewonnen door het gebruik van netten. (de waterdruppels blijven hangen en worden opgevangen). Of het gebruik van de Groasis Waterboxx (zalige naam!). Deze doos verzamelt water door het opvangen van regen en het produceren en opvangen van condenswater. Hij verstrekt het verzamelde water vervolgens over een lange(re) periode aan de in het centrum geplante boom. Tot slot is er het Lifesaver filtersysteem. Deze filtersystemen met nanotechnologie zijn de eerste en enige ter wereld die alle bacteriën, virussen, schimmels en chemicaliën uit het water halen zonder enige aanwezigheid van stroom. Wow! Drie zeer effectieve methodes die naast hun effectiviteit ook efficiënt zijn, want ze zijn duurzaam, maken geen afval en verbruiken geen stroom!

Je leest dit en denkt vast “wat een goed doel en idee, hoe kan ik helpen.” Dat is heel eenvoudig, het kan enerzijds als persoon maar het kan ook als bedrijf. Het volk kan met dit rekening nummer (62.51.25.649 t.n.v. Creating Water Foundation) een tientje doneren, of eigenlijk wat een mens kan missen. Geen geld maar wil je wel helpen, kijk dan eens hier.  Bedrijven kunnen zich onmisbaar maken en bijdragen aan globale sustainability door hier te kijken en contact op te nemen.

Haerlems Bodem steunt deze jongens en hun project. Ook een leuk project of interessant evenement, houd dan Haerlems Bodem in de gaten voor zeer, zeer spannend nieuws!!! Tot die tijd mag je al je ideeën mailen naar info@haerlemsbodem.nl. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here