Het innovatieve en succesvolle drinkwaterproject van de Haarlemse Foundation Creating Water is bekroond met een finaleplaats bij de verkiezing van Radicale Vernieuwers 2015. Al eerder schreef Haerlems Bodem over dit goede initiatief. 

DSC_2371

Oceaanmist
Creating Water Foundation vangt met mistnetten (drink) water in de Atacama woestijn in Peru. Dankzij de oceaanmist wordt elk etmaal per net 100 liter water opgevangen voor de armste gezinnen in de sloppenwijken van Tacna, die hiermee niet alleen schoon drinkwater hebben, maar het water ook gebruiken voor het verbouwen van voedsel.

“Dit is low tech, simpel en solidair. Een oude techniek toegepast op een plek waar het hard nodig is”, aldus de jury van Radicale Vernieuwers onder leiding van Neelie Kroes. Bekijk de video hieronder voor een indruk van de Creating Water Foundation:

Radicale Vernieuwers
De tien finalisten van Radicale Vernieuwers 2015, een initiatief van Kennisland, Vandejong enVrij Nederland om mensen met radicaal positieve, duurzame en sociale initiatieven in de spotlight te zetten, strijden tot 8 februari a.s. om de uiteindelijke eerste plaats, een Publieksprijs. Je kunt dus nog tot die tijd stemmen op Creating Water via de website van Radicale Vernieuwers:

STEM HIER OP DE CREATING WATERS FOUNDATION

Lima-Villa-Mara-del-Triunfo2

Nieuw project in de sloppenwijken van Lima
Voor Creating Water Foundation kon de eervolle finaleplaats niet op een beter moment komen. Want na het geslaagde proefproject in Tacna start Creating Water vanaf 1 maart a.s. met een nieuw, grootschaliger project in de sloppenwijken van de Peruaanse hoofdstad Lima. De komende jaren moeten daar enkele duizenden gezinnen over schoon drinkwater gaan beschikken en moestuinen gaan ontwikkelen.

Meer info over dit project via: www.creatingwater.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here