Vorig weekend werden de vrijwilligers van Stichting Ecoring onaangenaam verrast toen zij op zaterdag ontdekten dat er was  ingebroken in de opslagruimte van hun tuin. Bij de inbraak werd voor duizenden euro’s aan materiaal en gereedschap meegenomen.

Voedsel verbouwen en samen genieten

Ecoring Haarlem is bekend van de grote pluktuin aan het Tennispad in Schalkwijk. De stichting, die voornamelijk wordt gerund door tieners en jongvolwassenen, heeft als belangrijkste doel om de sociale banden tussen jongeren en de buurtbewoners te verstevigen. De activiteiten in de tuin zijn betekenisvol, praktisch, motiveren en inspireren. Daarnaast leert het mensen hoe ze hun eigen voedsel kunnen verbouwen en om hier samen van te genieten.

vrijwilliger van stichting ecoring
De stichting heeft als doel om de sociale banden tussen jongeren en de buurtbewoners te verstevigen.

Geen geld voor nieuwe spullen

De beheerders en vrijwilligers van de tuin zijn ontzet door de inbraak. Zeker toen zij hoorden dat de politie en de verzekering niets voor hen kan betekenen. Het gaat immers om een publieke ruimte met veel verschillende vingerafdrukken en weinig camera’s. De inbraak is, zo aan het begin van het nieuwe groeiseizoen, een enorme tegenvaller. Alle materialen en gereedschappen zijn de afgelopen jaren met veel moeite bij elkaar verzameld door middel van subsidies en donaties. Op dit moment is er geen geld voorhanden om de gestolen spullen zomaar te kunnen vervangen.

Actie om het seizoen te redden

Een aantal betrokkenen uit de buurt zijn nu een crowdfundingsactie gestart om Stichting Ecoring weer op de rit te krijgen. Hier is zeker € 7.000 voor nodig. Omdat het groeiseizoen net op het punt staat te starten, staat er ook druk op de ketel. De gereedschappen zijn hard nodig om een mooie oogst uit de tuin te kunnen halen. Inmiddels heeft de actie al ruim €2000 opgeleverd. Een fantastisch begin maar zeker nog niet voldoende om het seizoen te redden.

Steun deze actie daarom met een donatie en ga naar de website van GoFundMe/HelpStichtingEcoring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here