Vanaf vrijdag 8 maart zijn in Kunst centrum Haarlem werken te zien van de Bloemendaalse kunstenaars; Julia Henneman, Cora Verhoog, Hilde Foks, Mieke Hoefnagels, Ans Doorten, Nelke Masséus en Saskia Tempelman. Tijdens Dag bloemen, dag vogels tonen de kunstenaars werken die geïnspireerd zijn door ontluikende liefdes, de naderende lente en kwetterende vreemde vogels.

dag bloemen, dag vogelsDe samenstellers van deze grote voorjaarsexpositie hebben zich laten leiden door hun liefde voor aardse werken met soms mystieke en soms humoristische elementen. De tentoonstelling kent o.a. beeldhouwwerk, keramiek, sieraden en schilderwerk. De natuur en de effecten van een startende lente is het leidmotief van deze expositie. De kunstenaars zijn op doorreis, de eindbestemming is in de verte vaag zichtbaar. De tentoonstelling ‘Dag bloemen, dag vogels Bloemendaalse kunstenaars op doorreis’  is te bezichtigen tot en met het Bloemencorso, op zondag 14 april aanstaande.

Tijdens de tentoonstelling is er op iedere zaterdag van 15:00 tot 17:00 uur een performance van Julia Henneman. In haar werk YOU # TOO, gewenste intimiteiten nodigt Henneman bezoekers uit om plaats te nemen en te luisteren naar liefdevolle teksten die zij voorleest.

dag bloemen, dag vogels Kunst centrum Haarlem is al bijna 50 jaar het centrum in de regio Kennemerland voor kunstuitleen. De collectie bestaat uit meer dan zesduizend kunstwerken. Het kunstcentrum heeft ook winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Naast de kunstuitleen en winkel presenteert Kunst centrum Haarlem regelmatig exposities en organiseert bijeenkomsten over beeldende kunst in de ruimste zin van het woord. Het Kunst centrum Haarlem is open van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Meer kunst en cultuur op HB? Check dit bericht over de debuutroman van Lucas Hirsch!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here