Cultuur en onderwijsliefhebbers opgelet! Woensdag 7 november organiseert Hart voor het primair Onderwijs, de Dag voor Cultuuronderwijs. Naast workshops en lezingen in de Philharmonie is er een cultuurmarkt waar onderwijs en culturele aanbieders elkaar ontmoeten. Wil je discussiëren over het cultuuronderwijs in onze stad? Dat kan tijden het Cultuurdebat.

Dag voor Cultuuronderwijs – bom vol programma

Wil jij weten hoe belangrijk cultuur is voor de ontwikkeling van kinderhersenen? Mark Mierar, journalist en gespecialiseerd in hersenonderzoek, komt hier tijdens de Dag voor Cultuuronderwijs alles over vertellen. Marie-Thérèse Meijs is er ook om de cultuur van de stad te belichting tot burgerschap, sociale cohesie en betekenisvolle leefomgeving. Diverse workshops en inspiratiesessies worden onder meer gegeven door het Frans Hals Museum, de Wereld Muziek School, Museum Haarlem en Jeffrey Deelman, schrijver van het boek ‘De kunst van het verdwalen’.

“Een dag voor beleidsmakers, schoolbesturen, schooldirecteuren, cultuurcoördinatoren, leerkrachten van het Primair Onderwijs en culturele instellingen en kunstenaars uit de regio Kennemerland”

Houd je van debateren en cultuur? Dan is het cultuurdebat iets voor jou. Het panel van het Cultuurdebat bestaat uit Ann Demeester (directeur Frans Hals Museum), Ruud Barnhoorn (directeur Mgr. Huibersschool) en Marten Elkerbout (schoolbestuur Spaarnesant). Na afloop van het debat kan iedereen bijpraten en een bezoek brengen aan de Cultuurmarkt.

Hart kenniscentrum Cultuuronderwijs

Hart presenteert tijdens de Dag voor Cultuuronderwijs ook het Hart Kenniscentrum Cultuuronderwijs. Deze belangrijke pijler van Hart Cultuur in School brengt onderwijs en cultuur samen om cultuuronderwijs met kwaliteit te realiseren. Doelstelling is ieder kind de kans te bieden om in aanraking te komen met het rijke klimaat aan kunst en cultureel erfgoed van Haarlem en omliggende gemeenten. Hart Kenniscentrum Cultuuronderwijs voorziet onderwijs en cultuurpartners van advies op maat, kennisdeling en scholing.

Voor meer info of het programma check je website van HART. Ben jij meer van de muziek? Klik dat hier voor jamsessie in Hart.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here