Vanaf zaterdag 16 maart zijn in het Kunst centrum Haarlem foto’s te zien van Daniel Castonguay. De Canadese fotograaf maakt sinds de jaren ’80 naam met poëtische straatfotografie. Niet eerder is zijn werk in een tentoonstelling te zien geweest in Nederland. Foto’s van Castonguay zijn wel opgenomen in een aantal collecties van Nederlandse kunstcentra.

Daniel Castonguay

Weersomstandigheden zijn belangrijk

Inspiratiebron voor de zwart/wit fotografie van Daniel Castonguay is de stad Montreal en haar bewoners. Castonguay legt over de ogenschijnlijke realistische straattaferelen een poëtische laag waarbij hij gebruik maakt van diverse fotografische technieken. Zijn foto’s worden veelal bevolkt door mensen die op weg zijn in de grote stad, soms gewapend met paraplu. Weersomstandigheden zoals regen, sneeuw windvlagen en mist, zijn nadrukkelijk aanwezig in zijn werk en een knipoog naar het klimaat in Montreal.

Daniel Castonguay

Kunst centrum Haarlem

De foto’s, in een oplage van negen stuks, komen naar Nederland op initiatief van Gert-Jan Stolp van de Bell-Gallery. Op zaterdag 16 maart is Gert-Jan Stolp aanwezig in het kunstcentrum om het werk van Daniel Castonguay toe te lichten.

Kunst centrum Haarlem is al bijna vijftig jaar het centrum in de regio Kennemerland voor kunstuitleen. De collectie bestaat uit meer dan zesduizend kunstwerken. Het kunstcentrum heeft ook winkel met design en gebruiksvoorwerpen. Naast de kunstuitleen en winkel presenteert Kunst centrum Haarlem regelmatig exposities en organiseert bijeenkomsten over beeldende kunst in de ruimste zin van het woord. De tentoonstelling is te zien tot en met 6 april.

Meer HB? Check hier de column van Joris Krouwels over fooi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here