Afgelopen vrijdagavond stond onze Nederlanse cowboy Douwe Bob in een uitverkocht Caprera in Bloemendaal. Haerlems Bodem mengde zich tussen de fans en deed verslag van de avond.

Na een heerlijke warme zomerdag was het een goed avondje voor een optreden in het openluchttheater in Bloemendaal. De meeste mensen kwamen dan ook op de fiets en om half acht stond er al een flinke rij voor de ingang. De mensen achteraan de rij konden meegenieten van het schouwspel van een gezin dat hun auto zo dicht mogelijk bij de ingang wilde zetten. Moeder stapte uit en verplaatste de pion en gaf met wilde handgebaren aanwijzingen aan vader. Het lukte vader na negen keer steken, wat getoeter en wat gevloek en getier op de ongeduldige kids op de achterbank, eindelijk om de auto goed te parkeren. Er kwamen tassen met kussentjes uit de achterbak en ook het gezin sloot aan bij de rij wachtende mensen. Langzaam druppelde iedereen naar binnen en zocht een plekje op de tribune.

Depressieve muziek

Douwe begon met een gevoelig nummer en het publiek was stil. Iedereen luisterde naar de mooie klanken van de gitaar en de heldere stem van Douwe, (want een stem heeft die man wel)! Het publiek werd geraakt. Stelletjes pakten elkaars handen, vriendinnen sloegen armen om elkaar heen en wie weet liet een enkeling zelfs een traantje. Na ongeveer drie nummers zei Douwe: “Nu is het wel genoeg met die depressieve muziek!” en het publiek moest lachen. Een goede stem én een dosis zelfspot: Douwe scoorde duidelijk punten. De liedjes werden vrolijker, Douwe schudde met zijn billen en het publiek ging los. Steeds meer vrouwen gingen staan en begonnen te bewegen, te klappen en de teksten mee te zingen. Ook de band maakten er een goede show van, de gitarist had een paar strakke solo’s en de sfeer kwam er steeds meer in te zitten.

Voor het eerst

Als we het publiek in ons opnamen zagen we over het algemeen meer vrouwen, van jong tot oud. Er waren ook veel stelletjes op dubbeldate, waarvan de mannen tactisch naast elkaar gingen zitten om lekker te babbelen en de vrouwen samen konden zingen en genieten van het optreden. Douwe vond het een geweldig publiek en de perfecte spot om zijn tour af te sluiten, hij zou de volgende dag tevreden op vakantie gaan, zei hij. Ook gunde hij het publiek een heel speciaal moment: hij zong een fonkelnieuw lied. Het nummer rondde hij twee dagen daarvoor af en hij ging het deze avond voor het eerst voor publiek zingen. Na wat schattig gestuntel begon hij met zingen. Het was een gevoelig nummer en iedereen luisterde aandachtig. Hij gaf aan het spannend te vinden, maar hij zong het lied klankzuiver. Wie weet wordt het een hit! De primeur kunnen wij in ieder geval in onze zak steken.

Ice cold beer

Gaande het optreden hielden giechelende vrouwen papiertjes met tekst omhoog in de hoop dat Douwe het zou lezen en steeds meer mensen gingen staan om te dansen. Douwe rende van het podium af en rende langs de eerste rij voor high fives. Dit werd met groot enthousiasme ontvangen door de lucky ladies in het theater.  De zanger eindigde met het nummer ‘Ice Cold Beer’ als verzoekje uit het publiek en liet zijn stiefvader (die samen met zijn moeder ook in het publiek zat) heel hard “Ice cold beer” roepen. Een perfecte afsluiter van deze zomerse avond. Het publiek zag er tevreden uit, menig vrouw leek nog verliefder dan eerst en ook wij hebben genoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here