Ondernemer David Jonkers heeft de Haarlemse Ondernemers Prijs 2018 gewonnen! Hij won van Henri Stoelman (Stoelman Papierrecycling) en Marcel Belt (The Green Soap Company). De zevenkoppige ondernemersjury vond alle drie de finalisten topondernemers. Maar na een lang traject van voorgedragen worden (januari), een voorselectie, een pitchavond, een bedrijfsbezoek, een financiële check en een live finale-avond moest de jury een definitieve keuze maken.

David Jonkers

De 41-jarige David Jonkers startte 16 jaar geleden met drie andere studenten van de Haarlem Small Business opleiding een beeldbewerkingsbedrijf voor digitale functies. Het bedrijf Bright River (voorheen Mr. Clipping) biedt complexe foto-, videobewerking en 3D modeling diensten.

Het bedrijf heeft de hoofdvestiging in Haarlem, bedient klanten vanuit in New York (USA), San Francisco (USA) en heeft productievestigingen in Chennai (India) en Dhaka (Bangladesh). De jury was onder de indruk van het ondernemerschap van Jonkers, ze vonden hem gepassioneerd. Hij begon ooit met een ontwikkeling op een zolderkamer met een pc en groeide uit naar een internationaal, volledig digitaal werkend bedrijf dat werkt voor A-merk opdrachtgevers.

david jonkers
Drukke avond bij de uitreiking van de HOP.

Drie topondernemers

Juryvoorzitter Pieter van der Spek had voor alle drie finalisten een lovend juryrapport. Hij had veel respect voor de drie topondernemers. Volgens hem waren ze elk op heel eigen wijze en in heel verschillende markten succesvol. ”Uitstekende ondernemers, prachtige bedrijven en mooie voorbeelden van ondernemerschap. Ondernemers waar Haarlem heel trots op kan zijn.”

De vijfde editie van dé jaarlijkse ondernemerswedstrijd in Haarlem is ondersteund door 40 partners. De zesde editie van de HOP zal eind 2018 starten en eindigen met de Finale-avond in de Lichtfabriek op maandag 8 april 2019. Veel informatie over de HOP-wedstrijd en -finale-avond is te vinden op www.haarlemseondernemersprijs.nl en de Facebook-pagina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here